Plejefirmaet Kærkommen afvikler virksomheden

Plejefirmaet Kærkommen, der har kontrakt om personlig og praktisk hjælp i tre nordjyske kommuner afvikler forretningen.

Plejefirmaet Kærkommen, der har kontrakt på hjemmehjælp i Aalborg, Brønderslev og Hjørring kommuner afvikler forretningen og i alt 1500 borgere skal have ny leverandør fra næste uge.

I Aalborg er den kommunale hjemmeplejeleverandør Hjemmepleje Aalborg klar til at servicere de 150 borgere der modtager personlig pleje samt de 750 borgere der modtager praktisk hjælp til for eksempel rengøring og tøjvask.

- Det er helt afgørende, at både borgerne ikke kommer til at mærke væsentlige afsavn i denne situation, siger direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen Jan Nielsen.

Ændringen af leverandør træder i kraft fra mandag 23. marts klokken 06.00.

I Brønderslev Kommune påvirker Kærkommens lukning 113 borgere, der modtager praktisk og personlig hjælp, men også her træder kommunen selv ind med øjeblikkelig virkning.

- Vores ambition er, at alle 113 borgere fortsat får den hjælp, de er visiteret til, siger Gitte Krogh, der er formand for Ældreomsorgsudvalget.

I Hjørring Kommune er billedet det samme. Kommunes Hjemmepleje træder til og i kulissen arbejder man på højtryk for at finde en permanent løsning.

- Situationen betragtes som helt ekstraordinær, - som en særlig situation, hvor kommunen i en kortere periode må træde til for at sikre, at alle borgere får den hjælp, de har brug for, hvis de skal kunne blive boende i deres egen bolig, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Opdateret klokken 11.57: Det kunne at teksten forstås at Hjørring Kommune som den eneste af de tre berørte kommuner ikke havde fundet en akut løsning på Kærkommens lukning. Dette er ikke tilfældet.


  • Kærkommen er Danmarks største private leverandør af hjemmepleje
  • Firmaet levere pleje til cirka 4000 borgere
  • Betalingsstandsningen påvirker omkring 1500 borgere
  • Der er cirka 390 ansatte i firmaet, hvoraf cirka 200 af dem arbejde i Nordjylland

Seneste nyt

fra Nordjylland