Plejehjem må skippe udflugter

En kringlet lovgivning betyder, at Aabybro plejehjem overvejer helt at droppe de udflugter der giver de ældre livsglæde

Egentlig skulle det have været en god dag med julehygge, indkøb og udflugt for de ældre fra Aabybro Plejehjem, da de kort før jul gæstede Aalborg Storcenter. Men det endte som alt andet.

- Da vi kom ud havde vi fået en p-bøde, hvilket vi ikke forstod. Men det viser sig, at man skal have en personlig tilladelse til at kunne holde på en handicapplads, og en sådan har vi ikke, fortæller forstander for Aabybro Plejehjem Gitte Petersen til TV2/Nord.

Et EU-regulativ bestemmer, at et handicapcertifikat er personligt. Det betyder, at plejehjemmet skal ofre godt 20.000 kroner, hvis man vil kunne gøre brug af handicappladserne som reglerne er i dag.

- Det er jo helt vildt, hvorfor kan vi ikke bare få lov til at betale for en licens til vores bus, så er alle problemerne løst. Nu må vi i stedet parkere på almindelige pladser. Der er langt for de ældre at gå, vores bus er for stor, så der er en masse bøvl, hvilket gør, at vi overvejer at droppe vores udflugter, siger Gitte Petersen.

TV2/Nord har dagen igennem forsøgt at få en kommentar til sagen fra den ansvarlige justitsminister, Morten Bødskov, men han har ikke ønsket at udtale sig. Efter TV2/Nords henvendelser har ministeriet dog rettet henvendelse til danske handicaporganisationer. I en mail opfordrer ministeriet organisationen til at komme med et udkast til nye regler på området.

Så måske er der alligevel en chance for, at der også i fremtiden er udflugter på Aabybro Plejehjem.


Seneste nyt

fra Nordjylland