Plejehjemmets fredagsbar er et hit

På Brovst Friplejehjem bliver der knappet masser af kolde øl op, når dørene til fredagsbaren bliver åbnet. Fredagsbaren er et nyt initiativ på plejehjemmet og beboerne har taget særdeles godt imod den.

Rikke Pilgaard Nielsen har travlt, når hun giver den som bartender i fredagsbaren på Brovst Friplejehjem. De våde varer står i høj kurs blandt beboerne, så plejehjemmets nye fredagsbar har hurtigt fået pladsproblemer. Muligheden for at mødes over en øl bliver nemlig udnyttet til fulde.

- Det synes jeg er en god ting. Så møder man de naboer fra de andre gange, som man måske ikke ser til daglig. Når de kan lugte øl, så kommer de herned, siger Søren Hartvig, der er beboer på Brovst Friplejehjem.

Det var netop muligheden for at skabe et anderledes samlingspunkt for beboerne, der for nylig fik friplejehjemmet til at lege med tanken om at etablere en fredagsbar.

quote Så møder man de naboer fra de andre gange, som man måske ikke ser til daglig. Når de kan lugte øl, så kommer de herned.

Søren Hartvig, beboer på Brovst Friplejehjem

- Det giver jo en form for livskvalitet. Livskvalitet er et vidt begreb, men det giver noget fællesskab og snakken kører på en anden måde, end den ellers gør nede i de enkelte afdelinger, siger pædagog Rikke Pilgaard Nielsen, som var en af initiativtagerne til fredagsbaren.

Det er ikke kun ganen, der bliver stimuleret, og snakketøjet, der bliver taget i brug i fredagsbaren. Musikken spiller også, og selvom fysikken måske ikke er, hvad den har været, så er det med til at få beboerne op af stolene.

- Det er jo ikke kun det sociale, der bliver plejet. Det er faktisk også bevægelse og det fysiske. Vi sætter noget musik på, og så byder vi op til en dans eller beboeren begynder at nynne med på melodierne, siger Rikke Pilgaard Nielsen.

Tidligere var der flest aktiviteter for kvinderne på plejehjemmet, men baren er med til at samle både kvinder og mænd. På friplejehjemmet i Brovst ved de godt, at de fleste forbinder ordet fredagsbar med noget, der hører gymnasie- eller universitetslivet til, men det er langt fra hele sandheden.

- Vi er heller ikke gamle her. Vi er bare blevet lidt ældre. Vi kan godt finde på at lave nogle løjer endnu, siger Søren Hartvig.


Seneste nyt

fra Nordjylland