Landsretten i Lollandshussag: Plejehjemsleder kendt skyldig

Foto: Daniel Mikkelsen

Tidligere leder af Plejehjemmet Lollandshus er dømt skyldig i sag om fiksering af beboer i landsretten.

Landsretten har i dag stadfæstet byrettens dom over den tidligere leder af plejehjemmet Lollandshus i Aalborg. Hun blev i oktober i fjor idømt 10 dagsbøder á 500 kroner for grov forsømmelse af sit arbejde som leder. 

Hun var plejehjemsleder på Lollandshus i Aalborg frem til november 2014, hvor det blev kendt, at en beboer blev kvalt i et stofbælte, der var brugt til at fiksere beboeren til sengen.

Plejehjemslederen havde givet lov til at den meget demente beboer blev fastspændt til sin seng, fordi beboerens brækkede ben skulle hele ordentligt. Men den tidligere plejehjemsleder havde ikke fået tilladelse fra Aalborg kommune til at fiksere borgeren, og hun havde ikke bedt personalet om at holde øje med beboeren under fikseringen. Dette lå til grund for, at hun blev kendt skyldig i byretten i oktober.

Efter byrettens dom var den tidligere leders forsvarer, Poul Gudberg, utilfreds med dommen, og ankede dommen til frifindelse af den tidligere plejehjemsleder. Men mandag vurderede Vestre Landsret ikke, at byrettens dom skulle ændres, og dermed blev dommen stadfæstet. 

- Jeg er meget ked af dommen. Det kan give problemer for beslutningstagerne i sundhedssystemet. Hvis man tager fejl efter en beslutning, og dermed også kan blive straffet, så kan nogle være bange for træffe en forkert beslutning, og dermed træffer nogle slet ingen beslutninger. Og det er et problem for patienterne, udtaler forsvarer Poul Gudberg til TV2 Nord.