Intensivt kursus: Plejekrævende borgere får hjælp til at klare sig selv

Et nyt Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter i Ulsted skal træne borgere til at kunne klare sig uden hjælp fra den kommunale hjemmepleje.

Det kan være svært for nogen at acceptere, at de har behov for hjælp – for eksempel fra plejepersonale. Nu skal et nyt tiltag hjælpe borgere til at kunne klare sig selv.

På Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted kan man få intensiv træning i dagligdags gøremål. Det nye center er det første af sin slags.

- Vores center i Ulsted bliver en helt ny type tilbud. Dels til mennesker, som får hjemmepleje, men som hellere vil være helt fri for – eller mindre afhængige af vores hjælp. Og dels til mennesker, som vi kan se, snart får behov for vores hjælp, hvis vi ikke gør noget, siger Jørgen Hein, der er rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen.

quote - De vil blive tilbudt et intensivt forløb, som skal hjælpe dem til at blive mere fri for os

Jørgen Hein, rådmand, Ældre- og Handicapforvaltningen

Skal minde om et højskoleophold

Centeret kommer til at minde om en højskole med undervisning, fysisk aktivitet og mental sundhed på skemaet. Deltagerne vil blive undervist i emner som kost og motion samt hvordan man for eksempel kan undgå at falde.

- De vil blive tilbudt et intensivt forløb, som skal hjælpe dem til at blive mere fri for os, siger Jørgen Hein.

Der er seks døgnpladser og tyve dagspladser på Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted, som ligger i det tidligere plejehjem i byen.

Opholdet er gratis, og for at være med skal man visiteres af enten Aalborg Kommune eller centeret selv.

Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted bliver indviet fredag.


Seneste nyt

fra Nordjylland