Pølser og borgmester taget i brug for at sælge grunde.

Pølser, øl og en borgmester – det er ifølge Brønderslev Kommune opskriften på at vende udviklingen i de små byer, og få lokket nye borgere til.

De små byer i yderområderne har det svært. Ofte forsvinder byens skole, og så er der intet grundlag for børnefamilierne. Sådan en skæbne forsøger de nu at undgå i Thise ved Brønderslev. Der skal gøres noget ekstra – for på den måde at få flere til at flytte ind i stedet for ud.

Og i Thise er kommunen nu gået på charmeoffensiv for at sælge seks grunde. Derfor var lokalpolitikere og borgmesteren fredag mødt op for at gøre seks grunde ekstra attraktive. Det hele er sat i værk for at gøre grundene så tillokkende som muligt, og på den måde få flere til at flytte ud i yderområderne.

Med velduftende pølser og en veloplagt borgmester håber kommunen, at grundene glider lidt nemmer ned.

- Der skal noget godt humør og gejst til for, at det her kan lykkedes. Og jeg har allerede fået et bud, så det er jo ikke så dumt, siger borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard.

Men det er ikke alle, der tror på øl, pølser og politiker, som lokkemiddel i lokalområderne.

- Det er nok ikke lige politikerne og pølserne, der gør forskellen. Det er byen og ikke mindst området, der trækker, vil jeg sige. Men vi tror på, at de nok skal gå godt, siger Katrine Bahn Taagaard fra Manna-Thise borgerforening.

En grund blev købt efter 30 minutter - dog var det ikke pølserne, der gjorde udslaget.

- Ej, det var ikke lige det, der gjorde det. De smager godt, men vi havde besluttet os før det. Vi bor lige i nærheden og går på pension næste år, så nu ville vi her op og bo, siger Kaj Kristensen, der blev køber af den første grund.

Men de fem andre grunde står stadig tilbage som et tydligt symbol på Thise og de mange andre dødende byer – alene og forladte. Men der er alligevel smil ved borgmesteren.

- Nu er vi i gang med salget, og de andre skal nok blive solgt med tiden, det er der ingen tvivl om. Så jeg er godt tilfreds, siger Mikael Klitgaard, borgmester i Brønderslev.


Seneste nyt

fra Nordjylland