Poesi skal gøre frederikshavnerne stolte

Danmarks første poesipark åbner snart i Frederikshavn, og den skal opsummere byens DNA gennem fotografier og citater.

Små citater og billeder af hav og skibe kommer til at pryde Frederikshavn, som i næste uge åbner landets første poesipark. Parken er inspireret af Frederikshavns venskabsby Larvik, som i mange år har brugt poesi i bybilledet.

Værkerne, der er skabt og inspireret af kunstnere fra omegnen, skal få frederikshavnerne til i endnu større grad at knytte bånd til deres by.

- Jeg håber, at frederikshavnerne genkender sig selv og deres eget DNA i værkerne, og at poesiparken fremkalder glæde og stolthed i Frederikshavn, siger Birgit S. Hansen, der er borgmester i Frederikshavn Kommune.

Det største værk hedder ”Rødt Jern” efter frederikshavnske Allan Olsens tekst. ”Rødt Jern” er fotograferet af fotografen Linda Suhr, som er vokset op i Strandby.

Et andet værk hedder ”Mågen”, og på værket, der hænger på hjørnet af Danmarksgade og Thomas Bergs Gade bliver Gasolin citeret.

Poesiparken bliver indviet under et besøg af Larviks og Borlänges borgmestre. De nordiske gæster skal desuden se håndboldlandskamp og være med til juletræstænding.

- Vi har et fælles Poesipark-projekt i støbeskeen, men vi kommer også til at tale om andre potentielle samarbejdsprojekter, som kan fremme udviklingen af kultur- og erhvervslivet i vores kommuner, siger borgmester Birgit Hansen.

Poesiparken indvies fredag 24. november klokken 14 på Lodstorvet.

Billedet her er en del af Poesiparken.
Billedet her er en del af Poesiparken.
Foto: Frederikshavn Kommune

Seneste nyt

fra Nordjylland