Pokal på højkant: Martin og Ibrahim kæmpede for Hobro Julemærkehjem

Hobro Julemærkehjem har endnu ikke vundet pokalen i den årlige fodboldturnering med de fire andre julemærkehjem i Danmark. Det skulle Martin og Ibrahim tirsdag forsøge at lave om på.

Med en hjemmebanefordel og en solid portion gåpåmod kunne det næsten ikke gå galt: Tirsdag mødtes Danmarks fem julemærkehjem til den årlige fodboldturnering, denne gang ved Hobro Julemærkehjem, hvor Ibrahim Awad og Martin Olsen skulle forsøge at hente pokalen hjem til Hobro.

Og mens Ibrahim Awad var sikker på sejren, var Martin Olsen mere forbeholden.

- Vi har trænet sådan lidt, men ikke så vanvittigt meget som vi burde, siger Martin Olsen.

Fortsætter med motionen

Begge drenge er på Hobro Julemærkehjem blevet del af en hverdag med masser af motion. Det kan allerede mærkes. Martin Olsen har tabt ni kilo på ni uger, mens Ibrahim Awad har smidt 12 kilo. 

- Jeg synes, jeg hygger mig allermest, når jeg dyrker motion. Især heroppe på julemærkehjemmet. Jeg elsker at spille fodbold, men jeg kan også godt lide at spille computer med mine venner, siger Ibrahim Awad, der inden opholdet på julemærkehjemmet var blevet for stor til at løbe og spille fodbold.

De gode takter skal fortsættes, når han kommer hjem til Aarhus, siger han - og for Martin Olsen venter der også en ny og mere aktiv hverdag i Aars, end den han forlod for nogle uger siden. 

- Jeg er for at tabe mig og for at få nogle gode venner. Det var noget, min læge foreslog, at jeg skulle gøre, det her med at tage på julemærkehjem, så jeg kunne blive gladere, fortæller Martin Olsen.

- Det har været fantastisk

På fodboldbanen bliver Martin Olsen sendt i angreb, og der skal så forsøge at ryste kampnerverne af sig og bringe sit hold foran. På de ni uger på julemærkehjemmet har han allerede rykket sig, og på fodboldbanen har han også fået mere energi til at være med.

- Jeg er blevet gladere på den måde, at jeg har fået flere venner, og jeg kan gøre meget mere, end jeg kunne før. Det har været fantastisk. Der er ikke rigtig noget, der beskriver det bedre, siger Martin Olsen.

Han og resten af holdet vandt deres kamp 2-0, mens Ibrahim Awad spillede uafgjort med sit.


Seneste nyt

fra Nordjylland