Politi er glad for peberspray

Siden Nordjyllands Politi tog peberspray i brug som magtmiddel, har nordjyske betjente trukket den lille dåse 90 gange, viser en ny opgørelse for 2008. Gennemsnittet for landets tolv politikredse er 131 gange i løbet af året.

Sprayen blev indført i Nordjylland i januar 2008. Den bliver oftest brugt i nattelivet, og det er især, når personer modsætter sig anholdelse eller bliver voldelige, at politiet bruger den som middel til at pacificere.
- Mit indtryk er, at kollegerne er meget glade for at have sprayen som magtmiddel, siger politiinspektør hos Nordjyllands Politi, Stig Lundbo, og tilføjer, at sprayen ofte virker afskrækkende.
Selvom pebersprayen har fået plads i betjentes bælter, er anvendelsen af stav og tjenestepistol dog ikke faldet. På trods af at der indimellem gribes til andre midler, vil politiet nødigt undvære sprayen, fordi den skaber respekt:
- Der er flere politiforretninger, der bliver gennemført, efter vi har fået den. For eksempel når en vil sætte sig til modværge og ikke følge politiets anvisninger, kan pebersprayen hjælpe til at få kontrol over situationen, siger Stig Lundbo.


Seneste nyt

fra Nordjylland