Politi frikender besætningen på Scandinavian Star

Efter to års efterforskning har politiet slået fast, at der ikke findes bevis for, at besætningen stod bag dødsbranden på Scandinavian Star.

Besætningen på Scandinavian Star er blevet frikendt for at stå bag den brand, der kostede 159 mennesker livet den 7. april 1990. Efter to års efterforskning har norsk politi nemlig ikke fundet beviser for, at det skulle være besætningen, som stod bag.

Det skriver den norske avis VG, efter de har fået indsigt i det efterforskningsmateriale, der præsenteres på et pressemøde tirsdag.

Det er de pårørende til flere af ofrene i branden, der har krævet en ny efterforskning af tragedien, efter de har rejst tvivl om politiets konklusion om, at en dansk lastbilchaufør stod bag branden. Det samme har flere centrale personer fra den daværende efterforskning.

Det fik beskyldningerne til at sværme omkring, hvorvidt at det var mandskabet på skibet, der stod bag branden som led i et forsøg på forsikringssvindel. Men i politiets materiale bliver de beskyldninger altså afvist og besætningen frikendt.

Dermed rejses der heller ikke nye tiltaler i sagen.

Det var tilbage i 2014, det blev besluttet, at en begrænset efterforskning af sagen skulle genoptages efter pres fra de pårørende. Efterforskningen har haft til formål at undersøge to ting - om branden var påsat og de uafklarede økonomiske forhold om skibet.

På et pressemøde tirsdag kl. 13 præsenterer norsk politi alle resultaterne af den to år lange efterforskning.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland