Politiaktion mod ulovlige knallerter

Unge på ulovlige knallerter giver gener og farlige situationer, og Nordjyllands Politi sætter nu ind over for problemet.

I sidste uge var Nordjyllands Politi rykket til den nordøstlige del af Aalborg Kommune, hvor fokus var på unge mennesker, der kører på ulovlige knallerter.

Konkret var det byerne Vester Hassing, Gandrup, Hals og Hou, der fik besøg af lovens lange arm, da der ifølge politiet i disse områder har været problemer med støj og farlige situationer, når de unge kører rundt på de ulovlige knallerter, scootere og crossere.

Desuden har borgere i byerne oplevet, at de unge har udvist dårlig opførsel i forbindelse med den ulovlige kørsel, og derfor har borgerne kontaktet politiet, som valgte at rykke ud på en knallertakton for at forsøge at løse problemet.

- I samarbejdet mellem skoler, politi og sociale myndigheder er der også blevet talt om problemstillingen med de ungeknallertkørere i de her byer. Flere forældre til de unge er blevet orienteret om den ulovlige knallertkørsel. Desværre har det ikke haft den ønskede effekt. Derfor valgte vi så at sætte hårdere ind nu med bøder og sigtelser, siger politikommissær René Kortegaard-Jensen, der leder politiets forebyggelsesafdeling i Aalborg.

Under aktionen blev der blandt andet skrevet rapporter og uddelt bøder for spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden, kørsel i bil uden sele, brugstyveri, kørsel med for høj fart, kørsel på knallert uden hjelm og kørsel uden erhvervet knallertkørekort.

- Vi havde medbragt et rullefelt til aktionen, og kunne desværre konstatere, at flere af de knallerter, vi standsede, kunne køre alt for stærkt. Her var konsekvensen for knallertkørerne, at de fik både en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet. Hvis vi inden for de næste tre år møder de samme kørere på en ulovlig knallert igen, så konfiskerer vi knallerten. Vi kan også udsætte deres mulighed for at få kørekort til bil med et halvt år, fortæller René Kortegaard-Jensen.

Udover aktionen i sidste uge, hvor politiet var i kontakt med de unge knallertkørere, har politikommissæren også et budskab til forældrene.

- Sørg for, at dit barn ikke kører på en ulovlig knallert, eller en knallert der ikke er indregistreret med nummerplade. Og sørg for, at dit barn ikke kører, før han eller hun er 15 år og rent faktisk har fået et knallertkørekort. I risikerer at stå i en situation, hvor jeres forsikringsselskab pludselig ikke vil dække et uheld, fordi knallerten var ulovlig. De her unge knallertkørere er forældrenes ansvar, og der er også kun den unge selv eller dig som forælder til at betale for skader og erstatninger, advarer René Kortegaard-Jensen.

Nordjyllands Politi har tidligere lavet lignende aktioner i Nørresundby og Storvorde, og de vil følge op på kontrollen i Vester Hassing, Gandrup, Hals og Hou.


Seneste nyt

fra Nordjylland