Politianmeldte landmænd vil for retten

Flere medlemmer af Bæredygtigt Landbrug overtrådte bevidst den såkaldte randzonelov, men de venter stadig på at få afgjort deres sag ved retten.

Asger Møller Madsen fra Brovst var en af dem, der nægtede at følge randzoneloven. En lov der forbyder dyrkning af jorden i en 10 meter randzone fra søer og vandløb. Alligevel er han frustreret over at vente på sagen.

- Det har snart varet i to år, så derfor synes jeg det ville være skønt, hvis jeg bare kunne få afgjort sagen, siger Asger Møller Madsen.

Som de andre medlemmer af Bæredygtigt Landbrug synes Asger Møller Madsen ikke, at han har gjort noget ulovligt. Den nye landbrugsorganisation mener nemlig, at randzoneloven er i strid med Grundloven - og derfor altså ikke er gyldig.

Bjarne Laustsen (Soc.dem.), medlem af Folketingets Fødevareudvalg erkender, at randzoneloven er uheldig.

- enten skal vi have tvisten afgjort ved en retssag, eller også må vi lave en anden regulering, siger Bjarne Laustsen.

Bæredygtigt Landbrug mener, at Staten bevidst trækker sagerne i langdrag, fordi myndighederne står svagt - og Bjarne Laustsen giver dem delvist ret.

- Jeg forstår godt, at mange landmænd er frustrerede, og jeg synes også at randzoneloven er noget makværk, siger Bjarne Laustsen. Om det betyder, at den upopulære lov snart bliver droppet er en helt anden sag.


Seneste nyt

fra Nordjylland