Politidirektør: Én enkelt udrykning har stor indflydelse på responstiden

Ovenpå nyheden om den tårnhøje responstid for politiet i Vesthimmerlands Kommune, afviser politidirektør, at der er tale om et reelt problem.

For nyligt offentliggjorde Nordjyllands Politi sine gennemsnitlige responstider for udrykning i Nordjylland, og her var der både gode og dårlige nyheder at spore.

Selvom responstiden generelt i Nordjylland er et halvt minut lavere i hele 2017 i forhold til første halvdel af året, er responstiden på svimlende 18 minutter og 46 sekunder i Vesthimmerlands Kommune samt 18 minutter og 26 sekunder i Jammerbugt Kommune. 

Men politidirektøren hos Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen, mener ikke, at der tale om reelt problem i de to kommuner. Hun mener i stedet, at de høje responstider skyldes statistisk usandsynlighed.

- Man kan se i nogle af vores lokalområder, at der er ganske få responsmålinger. Der var kun 57 udrykninger i hele 2017 i Vesthimmerlands Kommune, og det gør, at talmaterialet ikke bliver så stort at arbejde med, siger Anne Marie Roum Svendsen og fortsætter.

- Så en enkelt dårlig udrykning kan påvirke rigtig meget. Derfor er der forskel på at være i en kommune, hvor der er rigtig mange udrykninger, og hvor der er færre udrykninger, statistisk set.

Geografiske udfordringer i Nordjylland

Anne Marie Roum Svendsen forklarer også, at geografien i Nordjylland er en udfordring for politiet, der nogen gange må køre langt fra deres stationer for at nå ud til gerningsstedet.

Politidirektøren er dog generelt stolt af, at det er lykkedes at bringe responstiden ned, da tallene viser, at Nordjyllands Politi gennemsnitligt er blevet to minutter hurtigere om at nå frem.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at det går den rigtige vej. 2017 var præget af, at mange af vores folk var afgivet til grænsekontrol og bevogtning andre steder i kredsen. Men her i slutningen af 2017 er de blevet frigivet, og nu kan vi sende endnu flere folk på vejene, siger Anne Marie Roum Svendsen.

Vil være, hvor tingene sker

Hun forklarer også, at Nordjyllands Politi fremover vil gå mere analytisk til værks for at komme de høje responstider i Vesthimmerlands og Jammerbugt Kommune til livs. 

- Vi skal analysere på, hvor det det bedst kan betale sig at have vores patruljer, så vi kan være i nærheden af, hvor tingene sker, og hvornår de sker, siger Anne Marie Roum Svendsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland