Politidirektør om responstider: Vi skal hele tiden søge at blive bedre

Nordjyllands Politi et blevet kritiseret for lange responstider. Ifølge politidirektøren bliver alle dele af politikredsen prioriteret.

Der er 12 minutters forskel på, hvor hurtigt politiet er fremme i de nordjyske kommuner, når der bliver ringet 112. Aalborg Kommune er det eneste sted i Nordjylland, der ligger under landsgennemsnittet, og til gengæld er responstiden i flere kommuner godt 20 minutter.

Det forarger flere nordjyske borgmestre, der i sidste uge kritiserede Nordjyllands Politi.

quote Det er klart, at vi i nogle områder vil være lidt mere udfordret, for vi har statistisk set ikke ret mange udrykninger.

Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør, Nordjyllands Politi

En opgørelse fra Rigspolitiet, som TV2 Nord er kommet i besiddelse af, viser, at det i første halvår af 2017 i gennemsnit tog 20 minutter og 43 sekunder, fra man ringer til ordensmagten, til de rent faktisk dukker op i Jammerbugt Kommune. Det er den tredje længste responstid i hele Danmark. 

I programmet Fokus medvirker Nordjyllands Politis direktør Anne Marie Roum Svendsen, og udtaler sig nu for første gang om de responstiderne.

- Det er jo en borgmesters opgave hele tiden at tænke på deres borgeres ve og vel. Det det samme gør vi. Vi prøver at prioritere yderområderne rigtigt meget. Nu bryder jeg mig faktisk ikke så meget om at kalde det yderområderne, men alle dele af vores politikreds. Men det er klart, at vi i nogle områder vil være lidt mere udfordret, for vi har statistisk set ikke ret mange udrykninger. Det vil sige, at en kommune som Jammerbugt, der har vi måske 14-15 udrykningsmålinger om måneden. Vi har 15-20 gange så mange, hvis vi rykker lidt tættere på de større byer, så det vil hele tiden være en disponering af, hvor vores patruljer giver størst effekt, siger Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør hos Nordjyllands Politi.

quote Vi skal hele tiden søge at blive bedre til det, det er jo derfor, at vi er her

Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør, Nordjyllands Politi

Kommunen med kortest responstid er Aalborg Kommune, der med 8:11 minutter er den eneste nordjyske kommune, der ligger lavere end landsgennemsnittet. 

Den gennemsnitlige responstid for det første halve år i 2017 er på landsplan 9 minutter og 45 sekunder. I Nordjylland er det tal 10 minutter og 23 sekunder.

- Der vil altid være nogle situationer, hvor der pludseligt er brug for politiet to steder i nærheden af hinanden i et sted i vores politikreds, og hvis en tredje hændelse så sker, jamen så vil vi skulle disponere en politibil hen fra et andet sted i politikredsen. Men vi skal hele tiden søge at blive bedre til det, det er jo derfor, at vi er her, siger Anne Marie Roum Svendsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland