Politiet advarer om døvstumme tiggere

Politiet har mandag fået tre anmeldelser om tiggeri på forskellige steder i Himmerland. Tiggerne giver sig ud for at være døvstumme.

Der er tiggere, der lader som om de er døvstumme, på spil rundt om i regionen. Siden mandag morgen har Nordjyllands Politi fået tre anmeldelser om personer, der bruger de samme metoder til at skaffe sig penge fra folk. Hændelserne er sket i blandt andet Hobro og Haverslev.

I den ene hændelse var der fire kvinder og en mand – alle formentlig fra Østeuropa. Ved den anden hændelse var der kun en kvinde og en mand. De viser et papskilt, hvor man kan læse, at de er døvblinde og mangler penge. Men de folk, der har anmeldt hændelserne, synes, det virker mistænkeligt.

- Jeg vil kraftigt advare mod, at man giver penge til sådan nogle personer, siger Michael Elkjær, vagtchef ved Nordjyllands Politi, til TV2 Nord.

Hvis man har givet pengene til folkene, er der desværre ikke meget at gøre.

- Det er sandsynligvis borgernes gode hjerte, der løber af med dem, men det er deres eget problem, hvis de har givet penge til dem. Men selve hændelsen er forbudt ifølge ordensbekendtgørelsen, siger Michael Elkjær.

Politiet vil meget gerne høre fra folk, der måtte have opleve at blive kontaktet af døvstumme personer, der gerne vil have penge. Nordjyllands Politi kan kontaktes på 114. 


Seneste nyt

fra Nordjylland