Tømmer varebiler for dyrt værktøj: Politiet advarer om indbrudsbølge

Der er begået hele ni indbrud i biler med værktøj i Aars og Aalestrup natten til torsdag.

Da el-installatør Poul Jensen gik ud til sin varebil torsdag morgen, på vej på arbejde, fik han sig en grim overraskelse.

Ukendte gerningsmænd havde lavet et stort hul i hver af hans sidedøre og brudt ind i bilen, stjålet værktøj og en computer til en samlet værdi af 25.000 kroner, og stukket af igen. Det manglende værktøj har nu ført til, at Poul Jensen har måttet aflyse flere aftaler med sine kunder i denne uge og næste uge.

- Det er pisseirriterende, for jeg ved, at der skal bruges flere timer på at bestille nye varer, tælle det op og anmelde det til politiet. Det er irriterende, fordi man ikke kan komme ud og lave det, man skal, siger Poul Jensen.

Tyvene har lavet hul i Poul Jensens varebil i hver af sidedørene og hevet i låsekablerne i bilen for at bryde ind i bilen. 
Tyvene har lavet hul i Poul Jensens varebil i hver af sidedørene og hevet i låsekablerne i bilen for at bryde ind i bilen. 
Foto: Lars Christoffersen

Sket ni indbrud på én nat

Poul Jensen er ikke alene med sit indbrud. Alene på hans gade, Kong Christans Vej i Aars, har der natten til torsdag været indbrud i to andre varebiler med værktøj.

En af de andre biler tilhører også el-firmaet Øgaard EL. Den har fået stjålet værktøj for cirka 40.000 kroner. I alt er der sket ni indbrud i Aalestrup og Aars natten til torsdag.

quote Det er irriterende, fordi man ikke kan komme ud og lave det, man skal

Poul Jensen, el-installatør, Øgaard EL

- Vi tænker, at det er så massivt, og på baggrund af, at vi har set lignende forhold i gennem de sidste par uger, frygter vi, at det kan udvide sig til det nordjyske område, siger Mikkel Brügmann, fungerende politikommisær hos Nordjyllands Politi.

Politiet frygter, at der er tale om en omrejsende gruppe af tyve, der er på vej nordpå. Det formodes, at den samme gruppe af indbrudstyve har slået til i Sønderjylland, Ringkjøbing, Herning, Viborg og Hammel.

- Derfor vil vi gerne sende en advarsel til andre varebilsejere, og også henstille til offentligheden, at hvis de ser noget mistænkeligt, så kontakter de politiet, siger Mikkel Brügmann.

 
 
Foto: Lars Christoffersen

Vil installere alarm i biler

Nu regner Poul Jensen med, at han vil sikre sig yderligere mod indbrud i sin bil fremover.

- Vi overvejer at sætte alarm i bilen også, fordi vi som sagt har flere biler, der er blevet åbnet. Så de her indbrud koster dyrt, siger Poul Jensen.

Politiet anbefaler håndværkere med varebiler at mærke deres værktøj - og i øvrigt parkere bilen på en måde, så tyvene ikke så nemt kan komme til skydedøren.

Indslag fra TV2 Østjylland den 13. juni i år. Politiet formoder, at samme gruppe af tyve står bag indbrudene i både Favrskov og i Vesthimmerland. 

Seneste nyt

fra Nordjylland