Politiet: Der kan komme flere indbrud

I takt med at nordjyderne kommer hjem, stiger antallet af anmeldte indbrud.

Normalt er julen ikke bare en højtid i kalendermæssig forstand. Også for indbrudstyvene står den som regel på overarbejde. I år er ingen undtagelse.

Vagtchef fra Nordjyllands Politi, Bruno Brix, siger til Tv2/Nord, at antallet af indbrud lige nu ligger på 35. Han understreger dog, at det ikke er det reelle tal. I takt med at nordjyderne kommer hjem fra juleferien vil mange sikkert opleve, at deres hus eller lejlighed har haft besøg. Derfor regner Nordjyllands politi med, at tallet vil stige i løbet af de kommende dage.

Inden jul havde politiet ellers taget nye værktøjer i brug for at formindske antallet af indbrud. Politiet havde været på tur i landsdelen for at tage en kammeratlig samtale med de personer, politiet ofte møder i forbindelse med indbrud.

Sidste udtalte politiet, at nogle af de mange indbrud kunne være blevet begået af allerede fængslede tyve på prøveløsladelse. Det vil politiet undgå i år. Derfor har de nægtet prøveløsladelse for de personer, som politiet vurderer, har potentiale for at begå indbrud i julen.


Seneste nyt

fra Nordjylland