Politiet: Fortjenesten ved fyrværkeri er større end ved narko

Handlen med fyrværkeri er aftagende, men til gengæld er det, der handles med, kraftigere end tidligere, lyder det fra politiet.

I takt med at vi nærmer os fyrværkeri-sæsonen intensiverer Nordjyllands Politi deres indsats for at komme det ulovlige fyrværkeri til livs. Men de er godt er klar over, handlen foregår stort set hele året.

- Den er dog efter vores opfattelse aftagende. Handlen begrænser sig måske til mere kraftigt fyrværkeri, end vi tidligere har set, fortæller vicepolitiinspektør Poul Severinsen.

Salget af ulovligt og livsfarligt fyrværkeri mere organiseret, end man skulle tro. TV2 Nord har talt med en mand, der er i tæt kontakt med bagmændene i, hvad han kalder, et større netværk af kriminelle, der sælger ulovligt fyrværkeri.

- Det er alt for let. Man skal slet ikke gøre noget for at få fat på ulovligt fyrværkeri mere, fortæller manden, der ønsker at være anonym, til TV2 Nord.

- Det vi hører jævnligt er, at fortjenesten ved handel med fyrværkeri overstiger handel med narkotika, lyder det fra vicepolitiinspektøren, der ikke vil afvise, at det er rockere, der sidder på handlen. 

Ifølge ham er politiets muligheder begrænsede. De mangler viden om, hvad der foregår, og det skyldes i høj grad, at ingen vil fortælle politiet om det.

"Jeg er da sikker på, vi mangler rigtig meget viden om det illegale marked, som fungerer både på og udenfor internettet."  Se interviewet med vicepolitiinspektør Poul Severinsen her. 

- Vi er meget lidt i kontakt med dem. For så snart vi snakker handel med ulovlige stoffer og fyrværkeri så er det meget få, der har lyst til at fortælle os om det. Derudver er det mit indtryk, at mange mennesker ikke anser handel med fyrværkeri som ulovligt.  Vi kan helt sikkert gøre det bedre. Og vi skal lære af de informationer, vi får. Det gør vi hele tiden. Efter denne sæson må vi evaluere indsatsen. 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland