Politiet fortsætter bombeefterforskning i Aalborg

Efter torsdagens bombetrusler mod TECHCOLLEGE og Aalborg Tekniske Gymnasium er politiet fortsat på patrulje i Aalborg og gennemsøger en række bygninger.

Opdateret 11.50: Politiet har nu også frigivet Øster Uttrup Vej, Sigrid Undsets Vej samt Struervej. De gennemsøger nu kun AUTOCOLLEGE på Teglværket i Nørresundby. 

Politiet er fortsat til stede på flere adresser i Aalborg, hvor de patruljerer og gennemsøger bygninger.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag formiddag.

- Vi tager bombetrusler særdeles alvorligt. Så vores opgave er også at genskabe trygheden ved at være synlige og være til rådighed for borgere, elever og beboere i de berørte områder, siger politiinspektør Ole Kristensen, der er ansvarlig for indsatsen. 

Nordjyllands Politi gennemsøger fortsat TECHCOLLEGE i Aalborg.
Nordjyllands Politi gennemsøger fortsat TECHCOLLEGE i Aalborg.
Foto: Daniel Mikkelsen

Fortsat afspærringer

Flere områder er stadig afspærret, da politiets hundepatruljer i dag har genoptaget arbejde med at undersøge skolens lokaliteter, som har været under bevogtning af styrker fra Hjemmeværnet. 

Lige nu arbejder bombehundene på AUTOCOLLEGE, der ligger på Teglværket i Nørresundby. Øster Uttrup Vej, Sigrid Undsets Vej i Aalborg og Aalborg Øst samt Struervej i Aalborg Øst er alle blevet frigivet af politiet fredag formiddag.   

- Det kommer til at tage det meste af dagen, men de adresser, vi har undersøgt, er genåbnet, og der er der trygt at være, siger Ole Kristensen.

Nordjyllands Politi står klar flere steder i Aalborg for at besvare spørgsmål fra borgerne. 
Nordjyllands Politi står klar flere steder i Aalborg for at besvare spørgsmål fra borgerne. 
Foto: Daniel Mikkelsen

Efterforskning på fuldt tryk

Nordjyllands Politi har lige siden anmeldelsen efterforsket intenst i sagen for at finde frem til de mulige gerningsmænd. Der er tale om en bred efterforskning, og der er flere spor, der undersøges, herunder især tekniske. 

- Vi lægger meget energi i at få sagen opklaret, men vi kan ikke udtale os yderligere af hensynet til den videre efterforskning, siger Ole Kristensen. 

Sagen kort: 

Nordjyllands Politi modtog i går, 25. april klokken 06.20, anmeldelse om, at der via mail var en bombetrussel mod skolens lokaliteter. 

Det fik straks politiet til at reagere og iværksætte afspærring af skolens adresser i Aalborg, Nørresundby og Hobro. 

Afspærringen har været omfattende og forstyrrende for infrastrukturen, især i Aalborg, men politiet tager den slags trusler meget alvorligt, hvorfor man straks begyndte at undersøge skolens lokaliteter.  

 


Seneste nyt

fra Nordjylland