Politiet gav 2329 bøder til cyklister i kontrol-uge

Politiet over hele landet har holdt ekstra øje med cyklister i en uge og uddelt tusindvis af bøder.

Cyklister i hele landet må til lommerne for at betale 2329 bøder, som politiet har udstedt på en uge med ekstra cykelkontrol, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I perioden fra 6. januar til og med fredag 12. januar gennemførte politiet en landsdækkende, målrettet indsats mod cyklistforseelser.

Under aktionen standsede politiet i alt 5244 køretøjer og konstaterede i alt 2844 forseelser. Af dem blev 2329 begået af cyklister.

Indsatsen mod cyklister var rettet mod ofte forekommende forseelser som forkerte eller manglende lygter, kørsel frem mod rødt lys og kørsel på fortov og gågade.

De fleste bøder blev givet til cyklister, som kørte over for rødt eller gult lys. I alt blev der på den konto udstedt 747 bøder.

På andenpladsen kommer forkerte eller ingen lygter med 686 bøder, mens kørsel på fortov eller gangsti kostede 530 bøder.

Ved en tilsvarende kontrol rettet mod cyklister og deres adfærd i en uge sidste år blev der afsløret 1574 cyklistforseelser. Dermed er der ikke tegn på, at de danske cyklister kører pænere i trafikken.

Sidste år blev bødetopscoreren suverænt manglende eller forkerte lygter med 612 bøder. Derefter fulgte kørsel på fortov med 396 bøder og kørsel frem for rødt lys med 243 bøder.


Seneste nyt

fra Nordjylland