Politiet jubler: Langt færre indbrud i 2017 end i 2016

Nordjyllands Politi har netop opgjort antallet af indbrud for de første fem måneder i 2017, og de viser en tydelig fremgang.

Niels Peter Falborg ved om nogen, hvad det vil sige at komme hjem til et hus, der har været endevendt af fremmede. Han har haft seks indbrud indenfor de sidste fem år i huset i Aabybro.

- Det har været belastende. Det er træls at komme hjem og se at vinduer og døre er brudt op, siger han. 

Men selvom der stadig er nordjyske hjem, der bliver udsat for indbrud, så fortæller politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi, at det går fremad med politiets indsats. 

- Vi har faktisk markant færre indbrud her i Nordjylland, end vi har haft i lang tid. Men vi anerkender fuldstændig, at for den enkelte, så er det meget, meget grænseoverskridende, at man skal opleve at komme hjem til sit hjem, der har været helt rodet igennem. 

En helt dugfrisk opgørelse fra Nordjyllands Politi viser, at der de første fem måneder af 2017 har været næsten 150 færre indbrud i villaer og lejligheder, end der var i 2016. 

- Det er en udløber af det tryk, vi har på området. Vi prioriterer det så højt, fordi det er så utrygskabende, lyder det fra politikommissæren, der også fortæller, at antallet af opklaringer ligeledes fortsætter en positiv udvikling. 

- Vores sigtelsesprocent her i Nordjylland lå meget højere, end den gjorde i resten af landet i 2016, og den udvikiling er også fortsat her i de første fem måneder i 2017, fortæller han og fortsætter: 

- Hvis man kigger på indbrud generelt, er det blevet mere komplekst at efterførske. Vi prøver at være mere analytisk i forhold til hvor der har været indbrud. 

I videoen her nedenfor kan du se interviewet med Sune Myrup fra Nordjyllands Politi, samt høre hvad de nordjyske politikere siger til indsatsen overfor indbrud:
 

10:14 Luk video

 

Forsiden lige nu