Politiet leder intenst efter to mænd

Tips fra offentligheden på vej til at lede politiet på sporet af to mænd, der er set tæt på drabssted kort efter, at 48-årig aalborgenser blev banket ihjel.

Tips fra offentligheden på vej til at lede politiet på sporet af to mænd, der er set tæt på drabssted kort efter, at 48-årig aalborgenser blev banket ihjel.

Endnu ved politiet ikke, hvem de er. Men tips fra
offentligheden har bragt politiet i Aalborg tættere på at finde to unge mænd, der blev set løbe væk fra det område, hvor en 48-årig aalborgenser blev tævet til døde - formentlig efter et røveri.

Henrik Bjerremand Kristensen blev fundet livløs og mishandlet til ukendelighed kort før kl. seks lørdag morgen ved en af billetlugerne på Aalborg Stadion bag svømmehallen Haraldslund i Aalborgs vestlige del.

10 minutter senere blev de to 20-25-årige mænd set løbe væk fra området ad en sti og forsvinde ind gennem porten til Kastetvej 68.

Politiets interesse i at få fat i dem er blevet skærpet, fordi en kvinde 25 minutter før drabet passerede stedet, hvor han blev fundet. På det tidspunkt lå der ikke nogen.

- Derfor bliver det meget interessant at få fat i de to unge mennesker, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi i Aalborg.
Efter at retsmedicinerne har obduceret Henrik Bjerremand Kristensen, står det klart, at han er tævet til døde. Han er ikke tillige blevet skudt, sådan som politiet troede i første omgang.

Han var lørdag aften til fest på Aalborg Stadion og tog
umiddelbart før midnat ind til byen med en bekendt. De skiltes ved Jomfru Ane Gade mellem kl. 03.30 og 04.00. Politiet har desuden fundet ud af, at den dræbte købte mad på en burgerbar i Jomfru Ane Gade kl. 04.30. Politiets teori er, at han herefter tog tilbage til stadion for at hente sin cykel.

I jagten på de to unge mænd har politiet fået nogle
interessante henvendelser, oplyser Frank Olsen
- Vi arbejder intenst med dem for at se, om det kan lykkes os at sætte navn på, siger han.

Politiets teori er, at der er tale om et røverisk overfald.
Den dræbte blev fundet uden sin tegnebog og andre personlige effekter. Tegnebogen er senere fundet tømt for penge i en nærliggende villahave.
Ud fra den voldsomhed, hvormed drabet er begået, er det politiets formodning, at gerningsmanden (eller mændene) må have fået blod på sig.
Politiet i Aalborg vil gerne i kontakt med vidner, der har set den dræbte i tidsrummet mellem kl. 04.30, da han forlod Jomfru Ane Gade, og 05.57, da han blev fundet livløs ved stadion.
Endvidere efterlyser politiet vidner, der har set eller har
kendskab til personer, der er kommet hjem med blod på tøjet. De to mænd, som politiet efterlyser, er mellem 20 og 25 år. De blev set kl. 6,10 af to kvinder, der var på vej hjem fra arbejde. Kvinderne kunne høre, at de talte dansk til hinanden.
Men de kunne ikke høre, hvad de sagde. Begge er mellem 170 og 180 centimeter høje. Den ene var iført rød trøje med lange ærmer og formentlig lyse cowboybukser. Den anden var formentlig iklædt
en mørkegrå trøje og mørke bukser.


Seneste nyt

fra Nordjylland