Politiet napper seks tyveknægte

Henvendelser fra offentligheden førte til anholdelser af indbrudstyve. Foto: Per Frank Paulsen

Nordjyllands Politi har mandag og tirsdag foretaget anholdelser af seks gerningsmænd til adskillige indbrud.

De fem er efterfølgende blevet varetægtsfængslet efter grundlovsforhør ved retterne i Aalborg og Hjørring. 

Mandag aften den 4. april modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om indbrud på adressen Stenhøjvej 8 i Vodskov, og opmærksomme borgere bemærkede i denne forbindelse tre gerningsmænd, der flygtede fra stedet.

- Vagtcentralen fik oplyst signalement af gerningsmænd og køretøj af borgerne, og på baggrund af disse oplysninger kunne en af vores patruljer kort efter bringe køretøjet til standsning og foretage anholdelse af de tre gerningsmænd, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

De tre gerningsmænd på henholdsvis 32, 23 og 21 år blev tirsdag den 5. april varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved retten i Aalborg.

Nordjyllands Politi oplyser, at der er tale om tre rumænere, der ikke har nogen tilknytning til Danmark, men at den 23-årige er kendt af de danske myndigheder, idet han er meddelt indrejseforbud i Danmark for en dom for indbrud i privat beboelse.

Også anholdelser i Frederikshavn og Hjørring
Mandag aften blev en 25-årig frederikshavner anholdt efter et indbrud i Skagen, og han blev ligeledes tirsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger. Den 25-årige er sigtet for tre indbrud i alt, og han er tidligere dømt for samme type kriminalitet.

Mandag formiddag foretog Nordjyllands Politi endvidere anholdelse af en 29-årig mand, der er bosat i Hjørring. Den 29-årige er sigtet for otte villaindbrud, der er begået i tidsrummet 16. marts til 4. april i området omkring Svanelundsvej, Arsenalvej og Bispensgade. Den 29-årige blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger ved et lukket grundlovsforhør ved retten i Hjørring, hvor han erkendte de otte villaindbrud.

De mange fængslinger afspejler ifølge politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup, den indsats og fokus, som Nordjyllands Politi lige nu har på området.

- Vi håber derfor meget, at de mange fængslinger vil vise sig i et konkret fald i antallet af indbrud i Nordjylland, siger han.

Flere nyheder fra TV2 Nord