Politiet opruster mod indbrudstyve

En nyetableret indbrudsenhed hos politiet i Brønderslev skal knække indbrudskurven Vendsyssel.

Indbrudstyvene har stadig et godt øje til Vendsyssel. De seneste tre døgn har der været 18 indbrud i villaer i Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt og Brønderslev Kommuner. Et af dem er begået hos familien Nielsen i Sæby.

- De har brækket et vindue op og har så valgt at flygte uden af en anden dør. De har været på besøg i hele huset, siger Henrik Nielsen. 

Fremgangsmåden hos familien Nielsen er ganske klassisk, og det samme er de koster, som tyvene er løbet med. De er gået efter letomsættelig vare som computere, smykker, playstation og tasker. 

Fra i dag samler Nordjyllands Politi en gruppe, som er placeret her på politistationen i Brønderslev. De skal opklare indbrudene i Vendsyssel.

- Nu samler vi enheden her med det formål at få den bedst mulige vidensdeling og de bedste betingelser for at opklare sager, siger vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen fra Nordjyllands Politi. 

Politiet opruster med ny enhed i kampen mod indbrudstyvene.
Politiet opruster med ny enhed i kampen mod indbrudstyvene.
Foto: Jesper Christiansen

Selvom politiet i december fik fængslet flere indbrudstyve, så har det ikke stoppet indbrudsbølgen i Vendsyssel. Antallet af indbrud i årets første måned ligger på niveau med sidste år, og de seneste tre døgn har der været 18 indbrud i de fire kommuner. 

- Formålet med den her øvelse er, at vi gerne skal have færre indbrud i Vendsyssel, fastslår John Lamp Henriksen. 

Den nye indbrudsenhed skal nu være med til at opklare indbruddet her hos familien Nielsen i Sæby

- Det er hamrende irriterende. Vi var væk i fire timer. Heldigvis er huset ikke raseret, men det er en irriterende oplevelse, siger Henrik Nielsen. 

Henrik Nielsen fra Sæby håber politiet finder tyven, som brød ind i hans hus.
Henrik Nielsen fra Sæby håber politiet finder tyven, som brød ind i hans hus.
Foto: Jesper Christiansen

Seneste nyt

fra Nordjylland