Øget fokus på fogedsager: Politiet rykker ud og anholder skyldnere

Antallet af fogedsager stiger især i Himmerland. Folk er for dårlige til frivilligt at møde op i retten, så nu øger Nordjyllands Politi deres fokus på sagerne.

Hvis du har en fogedsag kørende, men ikke lige har fået slæbt dig ned i retten og fået den afhvilket, kan du få dig en grim overraskelse i løbet af 2019 første måneder. Fogedretten i Aalborg har nemlig bedt Nordjylland Politi om hjælp til at få skyldnere slæbt i retten. 

Det gør de, fordi folk simpelthen er for dårlige til selv at møde op, samtidig med at antallet af fogedsager er stigende. 

- Her i januar måned vil vi nemlig have ekstra fokus på fogedsagerne, sådan at de berørte firmaer, som har penge i klemme, får en ordentlig service, fortæller Simon Hjorth Jacobsen, der er politikommissær ved Himmerland Patruljecenter.

I praksis fører det til, at politiet opsøger og anholder folk – hvilket kan ske alle steder og på alle tider af døgnet. Dette er folk allerede informeret om pr. mail.

- Så hvis folk ikke selv henvender sig til Fogedretten snarest, er der stor sandsynlighed for, at vi i nærmeste fremtid kommer og anholder dem, fortæller Simon Hjorth Jacobsen. 

Hvis man har en sag i fogedretten og ikke vil have uventet besøg af ordensmagten, så opfordrer Nordjyllands Politi til, at man frivilligt møder op i Fogedretten i Aalborg mellem klokken 9:00 og 11:00 på en hverdag. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland