Politiet stoppede tyve med søm

Nordjyllands Politi måtte tage en sømmåtte i brug, da fire indbrudstyve forsøgte at undslippe på motorvejen.

Det lykkedes natten til tirsdag for Nordjyllands Politi at fange og anholde fire mænd, der formodes at stå bag en række indbrud i området. Men politiet måtte tage en sømmåtte i brug på motorvejen for at få standset bilen med de fire.

- Vi har flere anmeldelser om indbrud oppe i det nordjyske.
Den sidste kommer i Frederikshavn, og der har man set en sort Audi, som er gået igen mange af de andre steder, fortæller Per Vagn Nielsen, vagtchef hos Nordjyllands Politi.

Mellem Sæby og Frederikshavn ser politiet den sorte Audi komme kørende mod Frederikshavn, og politiet sætter straks efter bilen på motorvejen, mens de mistænkte gør deres bedste for at forhindre forfølgelsen.

- De kører med stor hastighed. I forbindelse med, at de flygter, smider de forskellige effekter ud af vinduet - blandt andet et koben - for at forsøge at stande politibilen.

Omkring 150 kilometer nede ad motorvejen lykkedes det for Nordjyllands Politi at stoppe flugtbilen. Men det er ikke frivilligt, at de fire personer stopper deres flugt, fortæller Per Vagn Nielsen.

- Der er lagt sømmåtter på tværs af vejen, hvor bilen ryger i og får det ene forhjul beskadiget. Efter et par kilometer holder de ind, da der ikke er mere luft tilbage i dækkene.

De fire viser sig at være gamle kendinge, som politiet tidligere har haft fat i i forbindelse med lignende sager. Nu venter kun et omfattende stykke arbejde med at sikre alle sporene, fortæller vagtchefen.

- Nu er vi så ude for at se om vi kan finde nogle af de ting, som de har smidt ud ad vinduet under jagten. Vi er ved at stykke det sammen, og der bliver nok også lidt arbejde til efterforskerne, når de møder her klokken otte, siger Per Vang Nielsen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland