Politiet: Usædvanligt stille Hjallerup Marked

Næsten ingen vold, tasketyverier eller spritkørsel i forbindelse med Hjallerup Marked. Seks spritbilister og en anholdelse for vold.

Når flere hundrede tusinde mennesker er samlet, og alkoholen flyder fra hanerne, er ingredienserne til en lang politirapport til stede. Men den karakteristik vil 2015-udgaven af Hjallerup Marked ikke have på sig.

- Det har været et usædvanligt stille marked, og vi har heldigvis ikke haft ret meget at lave, siger politikommissær Kaj Verner Jensen fra Nordjyllands Politi.

Han og kollegerne har haft god tid til at sætte tænderne i en Kim Larsen-hotdog, fordi markedsgæsterne har opført sig eksemplarisk.

- Vi har haft én decideret voldssag, som var en paragraf 119 - vold mod tjenestemand i funktion, hvor en betjent blev sparket. Derudover har vi sigtet otte for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen efter mindre slagsmål i teltene, forklarer Kaj Verner Jensen.

Og ude på vejene i Hjallerup har politiets finmaskede net fanget seks, der skulle have taget bussen i stedet for at køre med sprit i blodet.

Få tasketyverier

Normalt har politiet i forbindelse med markedet mere end nok at se til med at optage rapporter på stjålne tasker, punge og mobiltelefoner.

- Vi har kun modtaget to henvendelser, og det er utroligt lidt i forhold andre år. Men vi har heller ikke spottet de mange sigøjnerfamilier, som vi plejer at mandsopdække og sende væk. Det kunne godt tænkes, at der er en sammenhæng, siger Kaj Verner Jensen.

Hos Markedsudvalget er man ikke overraskende endnu mere glade for de rolige dage.

- Hvor er det skønt, at der stadig er steder, hvor der er harmoni. Det er da fantastisk, at man kan samle så mange mennesker, og at der ikke sker mere, lyder det fra en glad Dennis Kvesel, som er presseansvarlig.

Han oplyser, at 2015-udgaven af Hjallerup Marked er en standardudgave, når det kommer til de økonomiske tal.

- Vi har haft omkring 20.000 biler på parkeringspladsen, 200.000 mennesker på pladsen, og omsætningen ligger på niveau med tidligere år. Størrelsen holder vi for os selv, slutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland