Politiet vil have lovændring: - Andet er uanstændigt

Det skal være nemmere at sætte sporeenheder på demente. Sådan lyder det fra vicepolitiinspektør Poul Severinsen, efter endnu en person er forsvundet.

Kurt Berg Pedersen forsvandt juleaftenensdag fra plejehjemmet Kastaniegården i Frederikshavn.  

Den 72-årige mand er bare en af mange demente, der er sporløst forsvudnet, og som i flere tilfælde aldrig kommer tilbage. 

I 2015 har Nordjyllands Politi haft over 80 eftersøgninger efter bortgåede, og over 20 af dem har været efter demente.

Det er alt for mange, hvis man spørger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Poul Severinsen, der vil have gjort det nemmere at spore demente. 

- Det er uanstændigt. at vi har borgere, der bliver udsat for det. Der skal findes en løsning, siger til tv2nord.dk. 
Som det er nu, er det den demente selv - hvis ikke de har en værge - der skal give tilsagn til at sætte en sporeenhed på kroppen, som de ikke selv kan tage af. 

- Alle pårørende, vi snakker med, forstår ikke, at lovgivningen er så restriktiv. I mange tilfælde har den demente ikke en forståelse for det, siger Poul Severinsen.  

Lige nu kan den demente få en sporeenhed rundt om halsen, men ifølge politiviceinspektøren bliver man nødt til at gøre mere. 

- De demente opfatter det som et fremmedlegme, som de fjerner. Vi kan ikke fæste noget, som de ikke kan tage af. Det skal vi have tilsagn om, og det giver de ikke , siger Poul Severinsen. 

Han mener ikke, at det er at gå et skridt for langt i sager som disse. 

- Hvis vi har 15 mennesker, der omkommer, er det 15 mennesker for meget. Man skal ikke male fanden for på væggen. Det her er for at hjælpe. Det er ikke for at overvåge, men for deres sikkerhed, slutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland