Politiet vil kontrollere mere

Trafiksikkerheden skal op, antallet af tyverier skal nedbringes og kontrollen med prostitutionsmiljøet øges. Sådan lyder nogle af de centrale opgaver for Nordjyllands Politi i 2014.

Der bliver sat endnu hårdere ind mod blandt andet indbrudstyve og fartsyndere i løbet af dette år. Også indsatsen mod hæleri bliver skærpet, og antallet af kontrolbesøg i prostitutionsmiljøet øges.

Det er netop fastsat i en ny resultatkontrakt for Nordjyllands Politi.

- Vores kerneopgave er at sikre tryghed og sikkerhed i samfundet, og derfor forpligter resultatkontrakten os blandt andet til at nedbringe den kriminalitet, der generer borgerne mest - for eksempel tyveri, indbrud og vold, siger politidirektør Elsemette Cassøe.

I 2014 skal antallet af anmeldte indbrud være faldet med 5 procent i forhold til anmeldelserne i 2010-2012. Her påpeger politiet især, at en væsentlig årsag til indbruddene er, at det er så let at sælge tyvekosterne videre.

Derfor skal indsatsen overfor hæleri også være mere konsekvent. Flere bagmænd og købere af tyvekosterne skal sigtes.

Prostitutionsmiljøet skal kontrolleres mere. Her er målet, at der skal sættes ind mod menneskehandel og prostitutionens bagmænd.

Trafiksikkerheden skal også forbedres - blandt andet ved at øge fartkontrollen. Mindst 3600 måletimer skal der bruges i løbet af året i Nordjylland, mens der skal rejses mindst 11.000 sigtelser for trafikfarlige situationer.


Seneste nyt

fra Nordjylland