Politiinspektør: Hærværk på tatovørforretninger indikerer at rockerkonflikt er kommet til Nordjylland

Rockerkonflikten mellem Satudarah og Bandidos er måske allerede rykket ind i den nordjyske hovedstad, siger politiinspektør.

Det er to hærværk på tatovørforretninger i Aalborg indenfor de sidste syv dage, der indikerer, at den verserende bandekonflikt mellem Satudarah og Bandidos har spredt sig til Nordjylland. 

- Tatovørforretningerne har relationer til Bandidos, men ejerne har ikke ønsket at anmelde episoderne. Når vi lægger de episoder sammen med episoderne i den konflikt, vi ser på Sjælland, Randers og Viborg, er der indikationer på, at konflikten også er rykket til Aalborg, siger Marianne Vestergaard-Lau, politiinspektør ved Nordjyllands Politi. 

Senest forsøgte gerningsmænd natten til torsdag at sætte ild til et klubhus i Randers, der tilhørte Bandidos. Ilden blev dog hurtigt slukket, og der skete ingen større skade. I Viborg blev der i går foretaget en indsats, hvor 17 personer med tilknytning til Saturdarah blev anholdt, og der blev blandt ande fundet et oversavet jagtgevær.

Klubhuse kan være mål for angreb
På Sjælland har der været flere angreb mod klubhuse i konflikten. De to rockergrupperinger har som led i konflikten anvendt både skydevåben, stik- og slagvåben.

Disse rockerklubhuse er lukket

  • Gl. Århusvej 229, 8800 Viborg (Satudarah klubhus)
  • Thomas Olesens Løkkens Vej 2, 9200 Aalborg SV, (Bandidos klubhus)
  • Vejlevej 147, 8700 Horsens (Bandidos klubhus)
  • Havrevej 5, 8920 Randers NV (Bandidos klubhus)

Politiet vurderer sammenfattende, at der med baggrund i de mange angreb og hændelser, den geografiske spredning af disse hændelser og ikke mindst den forholdsvis korte tidsmæssige udstrækning mellem de enkelte episoder, er betydelig risiko for yderligere angreb og voldelige hændelser.

- Vi vurderer derfor, at klubhuse, der tilhører de to grupperinger, kan være mål for angreb. Vi vurderer også, at risikoen for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark er lige så stor, som den er på Sjælland, siger Marianne Vestergaard-Lau. 

Marianne Vestergaard-Lau. 

Konflikten fik tidligere i dag politiet til at lukke fire rockerklubhuse, der tilhører både Bandidos og Satudarah i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg. 

Lukningen gælder foreløbigt frem til 24. november kl. 13.

Ved overtrædelse af forbuddet mod at komme i klubhusene, risikerer man at blive straffet med fængsel op til to år.

Ved ikke, om Satudarah er i byen
Tidligere i år verserede der vedholdende rygter om, at rockerklubben Satudarah var ved at etablere sig med 30 medlemmer i Aalborg - nærmere bestemt i øgade-kvarteret i det centrale Aalborg. 

- Vi ved simpelthen ikke, om Satudarah har etableret sig i byen. Vi følger situationen, men på nuværende tidspunkt har vi ikke kendskab til et Satudarah-klubhus eller en etablering, siger Marianne Vestergaard-Lau. 

Den verserende bandekonflikt mellem Bandidos og Satudarah har fået Nordjyllands Politi til at lukke Bandidos' klubhus i Skalborg.
Den verserende bandekonflikt mellem Bandidos og Satudarah har fået Nordjyllands Politi til at lukke Bandidos' klubhus i Skalborg.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland