Politik på programmet til valgfolkemøde på TV2

Danmarks første valgfolkemøde er i dag blevet afholdt på TV2 i Odense. En dag med debatter og diskussioner op til det kommende Folketings- og EU-valg.

Kvægtorvet i Odense huser til daglig TV2 og tv-stationens 600 ansatte i Odense. I dag har området været noget mere fyldt med mennesker, for op til 10.000 mødte i dag op til landets første valgfolkemøde.

Folkemødet er arrangeret af TV2 og TV2 Regionerne, og meningen med arrangementet har været at skabe et sted, hvor borgerne kan komme til at tale med politikerne og høre debatter og diskussioner om politiske emner, inden der skal sættes krydser ved både EU-valg og Folketingsvalg.

- Der er lidt Hjallerup Marked for politikere over det her, men det er også rigtig dejligt at se, at der er rigtig mange, der kommer for at snuse lidt til stemningen og stille nogle kritiske spørgsmål til politikerne. Det er rigtig godt, det er helt som det skal være, siger Lisbeth Bech Poulsen, der er nordjysk folketingskandidat for SF.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Vil gerne lære mere om politikerne

Flere af eleverne på erhvervsskolerne i Aars er i dag stået tidligt op for at tage turen gennem Jylland til Fyn. Skolen har arrangeret, at der kom en bus og hentede dem, så de kunne være i Odense klokken 9.

- Det er for at blive klogere på, hvad de forskellige partier står for, og hvor jeg skal sætte mit kryds, siger Mikkel Petersen, der er HHX-studerende.

Med i bussen er også Sofie Paaske, som er HHX-studerende. Derudover er hun også elevrådsformand. Sofie Paaske er taget med bussen for at møde nogle af de politikere, hun ellers kun ser i medierne:

- Jeg kunne godt tænke mig at møde Lars Løkke Rasmussen, og ellers vil jeg gerne høre lidt på Rasmus Paludan. Om man vil det eller ej, så har han jo nogle holdninger, der er værd at høre på, siger hun.

I løbet af dagen har eleverne deltaget i de forskellige arrangementer, og det har gjort indtryk på Mikkel Petersen, at politikerne ikke altid taler pænt til hinanden:

- Det var en speciel debat, fordi man ofte ser politikerne som professionelle mennesker, men lige her synes jeg mere, at det virkede som et klasselokale, der diskuterer samfundsmæssige problemer, siger han.

Mikkel Petersen er stadig i tvivl om, hvor krydset skal sættes efter valgfolkemødet:

- Den er ikke afklaret helt, men der er nogle kandidater, jeg har fået frasorteret, og så må jeg jo se på resten.

Se indslag fra Valgfolkemødet.

Seneste nyt

fra Nordjylland