Politiker beskyldes for snyd med adresse

Byrådsmedlem for Enhedslisten, Jørgen Olsson, bliver beskyldt for at fuske med sin adresse, fordi han ikke bor fast i Jammerbugt Kommune, hvor han er valgt.

På Jammerbugt Kommunes hjemmeside står der, at byrådsmedlem fra Enhedslisten, Jørgen Olsson, bor på en campingplads i Fårup, men politikeren bliver nu beskyldt for, at adressen er ren proforma.

Jørgen Olsson beskyldes for, at han det meste af året bor på en anden adresse.

- Jeg opholder mig det meste af året i min campingvogn, og ja så har jeg en veninde, som jeg besøger en gang i mellem, og det er formentlig lovligt, siger Jørgen Olsson.

Hvor meget bor du i din campingvogn?

- Jamen der bor jeg nu over to tredjedele om året, siger Jørgen Olsson.

Campingpladsen, som Jørgen Olsson har oplyst hos Folkeregisteret, holder vinterlukket, og i den periode bor han et midlertidigt sted. Denne model forarger et tidligere byrådsmedlem i Pandrup Kommune, Trine Bjerg.

- Du kan ikke være en repræsentant for vores kommune, og så have en proforma adresse. Det kan ikke lade sig gøre, og så er vi jo ude i fusk, siger Tine Bjerg.

I den kommunale valglov fremgår det, at hvis et kommunal byrådsmedlem fraflytter kommunen, skal vedkommende udtræde af byrådet. Derfor er Jørgen Olssons sag også meget på grænsen til det lovlige, mener kommunalekspert, Roger Buch.

- I den her sag, der er man i hvert fald meget tæt på grænsen for, at man kan påstå, at man bor i kommunen, og måske er man også på den forkerte side, men det kræver jo en meget præcis vurdering af, hvor han helt præcist bor, siger Roger Buch.

Mens Trine Bjerg mener, at Jørgen Olsson burde trække sig fra byrådet, så er Jørgen Olsson selv uforstående over for kritikken.

- Jeg kan ikke se, at det er moralsk forkasteligt. Hvis jeg bor i Jammerbugt Kommune, og jeg har adresse i Jammerbugt Kommune, og jeg har betalt min skat i Jammerbugt Kommune, så forstår jeg simpelthen ikke, at jeg ikke kan sidde i byrådet, siger Jørgen Olsson.


Seneste nyt

fra Nordjylland