Politiker har fået nok: Nu skal der kameraer op i Rhododendronparken

Konservatives Karsten Frederiksen foreslår nu at sætte overvågningskameraer op i Rhododendronparken for at komme det tilbagevendende problem med hærværk til livs.

Det er langt fra første gang, at Rhododendronparken i Brønderslev har været udsat for hærværk som det graffiti, der lige nu pryder både en bro og en pavillon.

Ifølge Karsten Frederiksen (K), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget har Brønderslev de seneste år oplevet tiltagende og mere og mere groft hærværk. I særdeleshed i Rhododendronparken. Og i 2018 har det været særligt slemt. 

- Det skyldes åbenbart nogle unge mennesker, der synes, de befinder sig godt hernede i parken. Det gør alle vi andre nu for den sags skyld også, men der samtidig vist sig en interesse for samtidig at lave hærværk hernede. Og det, synes vi, er synd for de mennesker, der kommer og besøger vores ellers utroligt smukke park, siger Karsten Frederiksen til TV2 Nord.

Han er derfor klar med et forslag, der skal få de unge til at opføre sig bedre, når de færdes i parken.

- Jeg har det rigtig skidt med det. Jeg synes, det er synd, og jeg synes, det er irriterende, at kommunens skatteborgere skal betale for at renovere de her ting. Der har været fast tradition i Brønderslev Kommune for, at når der sker hærværk, eller når ting bliver ødelagt, at vi så straks reparerer tingene. Men her må vi bare give op og sige, at nu klarer vi det ikke længere, siger Karsten Frederiksen.

- Derfor har jeg kontaktet Nordjyllands Politi og lokalrådet med henblik for at få sat kameraer op, så vi forhåbentlig kan finde de her gerningsmænd, tilføjer han.

Politiet bakker op

Kameraerne foreslår lokalpolitikeren at sætte op i Rhododendronparken i forbindelse med at en ny belysning skal op. Håbet er, at det vil have en afskrækkende effekt og måske endda stoppe tilfældene af hærværk.

quote Vi tror bestemt, at vi ved at sætte kameraer op kan begrænse den hærværk, vi ser i øjeblikket. 

Karsten Frederiksen, lokalpolitiker

- Vi tror bestemt, at vi ved at sætte kameraer op kan begrænse den hærværk, vi ser i øjeblikket. Det er jo sådan, at de ikke ved, hvilken stander vi sætter kameraerne op på, og jeg tror på, at det kan være med til at begrænse og stoppe det. Samtidig er det også vores håb, at politiet vil lægge sin rute denne her vej forbi og se efter, hvad der sker i parken, når der er fest, siger Karsten Frederiksen.

Både den ekstra patruljering og et eventuelt kamera i parken er da også noget, Nordjyllands Politi støtter op om. Det fortæller vicepolitiinspektør John Henriksen, som er opmærksom på problemet med hærværk - og netop nu er i gang med at efterforske en tidligere anmeldelse, hvor en 19-årig pige er sigtet for et tilfælde af hærværk.

- Det, vi kan gøre på den korte bane, er at intensivere vores patruljering omkring parken for at se, hvad det er, der foregår. Vi er meget positivt stemt over for et samarbejde med Brønderslev Kommune om at få den her opgave løst, for vi ved godt, at det er både kommunen, politiet og måske også andre samarbejdspartnere, der skal ind over for at få det løs bedst muligt, siger John Henriksen.

- Jeg tror, kameraer i parken kan være med til at begrænse det i et eller andet omfang, tilføjer han.

- Vi er nødt til at gøre noget

Præcis hvornår et overvågningskamera kan være en realitet i Rhododendronparken, er endnu for tidligt at sige. Men formand for Teknik- og Miljøudvalget, Karsten Frederiksen, har ikke tænkt sig at give sig i sagen. 

Og han frygter heller ikke, at problemet bare vil sprede sig til andre områder i kommunen, når der bliver sat ekstra ind i parken.

- Unge mennesker har til alle tider fundet andre steder at lave ballade. Men det er jo ikke det samme, som at samfundet skal give op. Vi bliver bare nødt til at gøre en indsats nu og her. Det koster Brønderslev Kommune utroligt mange penge at skulle reparere den her ødelæggelse uge efter uge, så vi er nødt til at gøre noget, siger Karsten Frederiksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland