Politiker om plejehjemsproblem: Ansæt flere varme hænder

Byrådsmedlem Kirsten Algren mener, at der skal prioriteres anderledes og bruges flere penge på varme hænder, hvis problemerne på nogle plejehjem i Aalborg Kommune skal løses.

Plejehjemmet Lollandshus i Aalborg er igen kommet på folks læber. Natten til i går brækkede en 90-årig mand det ene knæ og pådrog sig flere andre skader, da han faldt ud af et vindue på plejehjemmet.

- Det har jeg det simpelthen ikke ret godt med. Jeg synes, det er forfærdeligt for den borger, det er gået ud over, og for de pårørende. Og jeg synes også, at det er forfærdeligt for personalet, siger Kirsten Algren (Dansk Folkeparti), der er medlem af Ældre- og Handicapudvalget i Aalborg Kommune.

Torsdagens hændelse står ikke alene. 31. oktober sidste år døde en 85-årig kvinde af sine skader, efter at have været fastspændt i en fikseringssele på Lollandshus. Personalet fandt hende tidligt om morgenen hængende i selen.

På baggrund af det tragiske dødsfald blev der indført nye regler for brug af fikseringsseler. Men Kirsten Algren mener ikke, at det er nye regler, men derimod flere varme hænder, der mangler på plejehjemmene i Aalborg Kommune.

- Der er jo mange plejehjem, der fungerer godt, men der er også mange plejehjem, der ikke fungerer så godt. Og der er altså underbemanding. Den nye teknologi kan ikke stå alene. Der skal altså personale til at varetage borgerne, siger Kirsten Algren.

Forholdene på det topmoderne Fremtidens Plejehjem i Nørresundby har også været til debat siden det åbnede i januar sidste år. Her skulle den nyeste velfærdsteknologi ruste plejehjemmet til fremtiden, men det endte i stedet med, at presset på de ansatte blev så stort, at det ifølge nogle af hjemmets 75 beboere gik ud over dem.

På TV2 Nords Facebook-side fortæller flere ansatte i ældreplejen, at de gør det så godt, de kan.

- Vi gør det godt allesammen med de midler, politikerne giver os. Ja, vi er presset, men vi er stadig gode til at drage omsorg og yde sygepleje, skriver Annette Christensen.

- Jeg er aftenvagt på et plejehjem i Aalborg Kommune, og jeg kan se mig selv i øjnene efter hver vagt. Vi gør det så kompetent og fagligt, som vi kan, med de ressourcer, der er blevet os tildelt, skriver Laila Nors Rebstrup.

Kirsten Algren mener da heller ikke, at det er penge, der mangler på ældreområdet.

- Det er det bestemt ikke, der penge nok. Det er bare et spørgsmål om, hvordan de bliver brugt, siger hun.

Kirsten Algren mener derfor, at Aalborg Kommune bør bruge de penge, der allerede er afsat til ældre- og handicappede, på at ansætte personale, hvis forholdene på plejehjemmene skal blive bedre.


Seneste nyt

fra Nordjylland