Politikere: Drop lægehelikopteren

Drop lægehelikopteren! Den er for dyr og flyver for lidt i Nordjylland. Det siger flere regionsrådsmedlemmer.

Kun 125 gange siden forsøget med lægehelikopteren med base i Karup gik i luften juni sidste år har den været i Nordjylland. Det er så få gange, at flere regionsmedlemmer fra både Socialdemokraterne og SF er klar til at skyde den ned. Den er for dyr.

- Hver gang den flyver en tur, kan vi køre adskillige ture med vores lægebiler og vores ambulancer, og det er det, jeg synes, vi skal satse på. Danmark er for lille et land til de helikoptere. Vi får alt for lidt ud af det, siger Mogens Ove Madsen (SF), der sidder i regionsrådet.

60 millioner kroner om året koster ordningen med lægehelikopteren, der i øvrigt har haft fire gange så mange flyvninger efter syge eller tilskadekomne patienter i Region Midtjylland.

Indtil nu er det staten, der har punget ud for lægehelikopteren. Region Nordjylland har ikke givet en eneste krone.

- Den løser en rigtig vigtig opgave i Vestjylland og Nordvestjylland, og der kan den jo bruges. Men som den er placeret, som den er nu, så går der simpelthen for lang tid før den kan være fremme i den nordligste del af vores region, siger Jan Lindberg, der er vagtcentralchef.

Dansk Sundhedsinstitut har evalueret ordningen med lægehelikopteren. På mandag bliver konklusionen fremlagt på Regionsgården i Viborg. Allerede før jul blev forsøget dog forlænget med endnu et år.


Seneste nyt

fra Nordjylland