Politikere ønsker lov mod chikane

Det straffes normalt hårdt, når der udøves det, man kalder "vold mod embedsmand i funktion". Nordjyske politikere kunne også godt tænke sig, at der var en lov for "chikane mod politikere i funktion".

- Jeg har prøvet at modtage et regulært trusselsbrev, hvor en anonym person opfordrede mig til at flytte ud af byen og blive væk. Det var på grund af en skolelukning. Selv blev jeg ked af det, og familien havde det dårligt med den anonyme trussel, som vi stadig er mærket af, siger Viggo Bilde (Lokallisten), formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.

Søren Brink (Kons.), formand for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Kommune, har prøvet at blive udpeget af en far, som på gaden højlydt fortalte datteren, at her var manden, som vil lukke hendes skole.

- Det er ikke noget, der får mig til at forlade politik. Det må man tage med som politiker, men det er et demokratisk problem, når respekten for det politiske arbejde langsomt forsvinder - hele vejen fra landspolitikere til byrådspolitikere. Jeg kender flere erhvervsdrivende, der ikke vil stille op, fordi de er bange for deres virksomhed eller butik, siger Søren Brink.

De nordjyske borgmestre mødes ofte for at finde en løsning på politiker-chikanen, som er blevet mere og mere almindelig de seneste år.

- Når vi er sammen i borgmesterkredsen i Nordjylland og med politidirektøren, så sidder vi og diskuterer, hvordan vi kan få taget hul på det her. Faktisk sidder vi og venter på en rigtig god sag, så vi kan få en dom, der kan være med til at sætte de her grænser. Vi må have fat i lovgivningen, og jeg tror på, at det kan lade sig gøre på en eller anden måde, siger Mogens Gade (Venstre), borgmester i Jammerbugt Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland