Politikere overhører butikkernes bøn: Hjørrings gågader består

På trods af et massivt ønske fra butikkerne på Strømgade og Østergade i Hjørring vil teknikformand ikke åbne de to gågader og for kørende trafik.

Byrådspolitikere i Hjørring har nu besluttet, at gågaderne, Østergade og Strømgade, ikke vil blive åbnet for biler - hverken permanent eller i en forsøgsperiode. Det er butiksindehaverne godt sure over. De mener, at hele midtbyen er lagt død, efter at byrådet for nogle år siden omdannede Østergade til ren gågade, og de føler sig presset på omsætningen, fordi folk ikke længere kan køre forbi og få øje på dem.

- De ødelægger midtbyen. Der skal ikke proppes til med biler. De få parkeringspladser, der skal oprettes, vil jo virke som holdepladser. Folk vil holde nogle få minutter ad gangen for at handle, og så vil der pludselig komme meget mere liv i byen. Det nytter jo ikke, at man har en gågade, hvis ingen vil komme her, siger Claus Schlie, indehaver af Sportigan i Strømgade og formand for Cityforeningen.

- Gågaden virker ind imellem som dødens pølse. Der er masser af skoleelever, der bruger den til at cykle igennem, men det skaber ikke liv i gaden, siger Christian Dam, indehaver af Din Tøjmand Christian i Strømgade.

Ib Mariegaard har flere ejendomme i Hjørrings gågader, Østergade og Strømgade, og han synes ikke, at politikerne følger med tiden eller kender den godt nok.

- Tidens trend er, at folk har rigtig travlt i dag, og de vil kunne køre direkte hen til en butik, når de skal handle. Hvor der er liv, er der larm, og her er bare stille, som en af forretningsfolkene her i gaden plejer at sige, siger Ib Mariegaard.

De handlende i midtbyen troede, at man nu ville etablere en forsøgsordning og at gågadens folk skulle være med i beslutningsprocessen.

- Men vi er ikke blevet hørt og aner ikke hvorfor, siger Claus Schlie, indehaver af Sportigan.

- Hvorfor kunne politikerne ikke bare tage ud og snakke med os, tage en pejling og i det mindste etablere en forsøgsordning, mener Marian Hjermitslev, indehaver af Unokaffebar på Springvandspladsen i Hjørring.

Ole Ørnbøl, teknikudvalgsformand i Hjørring Kommune, fastholder beslutningen.

- Vi har også hørt, at midtbyen er død, men vi vil hellere udvikle gågaden, som den er, siger Ole Ørnbøl.


Seneste nyt

fra Nordjylland