Politikere raser over fordeling af midler

Aalborg Kommune får 8 millioner kroner fra en pulje til kommuner med særlige sociale udfordringer. Alt for lidt, mener politikere.

354 millioner kroner. Så meget uddeler Økonomi- og indenrigsministeriet til kommuner med såkaldte boligsociale problemer. Pengene skal fordeles mellem 27 kommuner, og Aalborg Kommune tildeles som den eneste nordjyske kommune penge fra puljen og får 8 millioner kroner til at løse sociale problemer.

Men det er alt for lidt, lyder det fra nordjyske politikere.

- Det virker ubegribeligt, at Aalborg Kommune kun får 8 millioner kroner fra den pulje, som fordeler 354 millioner kroner til kommuner med såkaldte boligsociale problemer. Der er en række boligområder i Aalborg kommune, som burde være berettiget til støtte fra en sådan pulje, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, som vil arbejde for, at der kan komme flere penge til Aalborg.

- Aalborg bidrager med 14 millioner kroner af sit bloktilskud til puljen og det betyder, at Aalborg Kommune har underskud på denne pulje. Det er ikke bare ubegribeligt. Det er også urimeligt. Derfor vil jeg tage sagen op over for indenrigsministeren og bede om en forklaring. Jeg forventer, at en fornyet gennemgang af sagen vil føre til, at Aalborg Kommune får flere penge til at løse de boligsociale problemer, der findes i kommunen, siger Per Clausen.

Også fra en lokal byrådspolitiker kritiseres den sparsomme støtte til Aalborg.

- Det er simpelthen en grotesk fordeling af midler. Aalborg er den eneste kommune, der modtager fra puljen, og blot 8 millioner kroner. Til gengæld får København 100 millioner kroner. Det her er simpelthen københavneri af værste skuffe, siger den konservative gruppeformand i Aalborg Byråd, Thomas Krarup.

København får 45 millioner kroner fra puljen, Aarhus får 45 millioner kroner og Odense får 23,4 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland