Politikere så tørkens konsekvenser med egne øjne

LandboNord havde mandag inviteret nordjyske medlemmer af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg til møde om konsekvenserne af sommerens tørke.

For den økologiske kvægproducent Per Vestergård i Dronninglund har sommeren været hård. Tørken har kostet ham cirka to millioner kroner, og mangel på foder betyder, at han må slagte op mod 70 køer.

- Det er frustrerende. Men det er sådan, vejret har været – og så må man indrette sig efter det, siger Per Vestergård.

Mandag var de to nordjyske medlemmer af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, Bjarne Laustsen (S) og Lise Bech (DF) på besøg ved Per Vestergård for ved selvsyn at se konsekvenserne af tørken. Det var LandboNord, der havde inviteret på rundvisning.

- Vi vil forklare vores lokalt valgte politikere om vigtigheden ved at få en tørkepakke vedtaget, siger Lars Mellemkjær, der er næstformand ved LandboNord.

Både Bjarne Laustsen og Lise Bech fik input ved dagens rundvisning, som de vil tage med til Christansborg.

- Kan man udskyde nogle af betalingerne, for eksempel moms og andre ting, så er det en måde at gøre det på, siger Bjarne Laustsen.

- Vi skal lempe noget, vi skal gøre noget mere fleksibelt med efterafgrøder og jordskatter – og det vil jeg gerne være med til, lyder det fra Lise Bech.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland