Politisk analytiker: Landspolitik får betydning ved kommunalvalget

Landspolitik og kommunalpolitik er ikke lige til at skille ad, og det kan godt få stor betydning for kommunalvalget den 21. november, mener analytiker.

I 2013 viste en forskningsundersøgelse, at en tredjedel af vælgerne ikke kiggede så meget på, hvad der skete i deres lokale kommune, når de skulle ned og sætte et kryds.

- De kiggede mere på, hvad de mener i forhold til landspolitik, og så var det det der afgjorde, hvor de satte deres kryds, siger TV2 Nords politiske analytiker Thomas Funding Therkildsen. 

Og det kommer ifølge ham også til at gælde ved dette kommunalvalg. Allerede nu har flere af partiformændene været på rundture i Nordjylland, netop fordi man ved, at det kan hente flere stemmer. 

-  Vi har set Mette Frederiksen, vi har set Lars Løkke Rasmussen være på tourne rundt i hele landet - også i Nordjylland - simpelthen fordi de forsøger at påvirke det lokale resultat, siger Thomas Funding Therkildsen. 

Særligt bemærker TV2 Nords politiske analytiker, at Venstre har brug for stemmer landspolitisk efter de er gået en tredjedel ned i point siden sidste valg i 2013.

- I mange kommuner hænger de kun ved med det yderste af neglene, så magten er i mange kommuner skrøbelig. Det kan potentielt betyde at stemmer vil gå tabt for venstre og i stedet ender ved socialdemokratiet - det bliver spændende at se hvor stor betydning det egentlig får 


Seneste nyt

fra Nordjylland