Politisk hjælp til kriminelle

En ny politisk aftale sikrer endelig Nordjylland en udslusningspension for fængselsindsatte. Den skal sikre, at de kriminelle vender tilbage til en normal tilværelse, når de bliver løsladt.

Regeringen, Enhedslisten, Liberal Alliance og Konservative er i dag blevet enig om en ny aftale for fremtiden i kriminalforsorgen. Og med i aftalen er en udslusningspension for op til tyve personer i Nordjylland.

- Jeg er rigtig glad. Det er vigtigt, at de nye fængselspladser, der skal bygges, skal være nogle fængselspladser, som faktisk kan bruges til at sikre, at der ikke kommer ny gentagende kriminalitet i fremtiden. Og her ved vi, at udslusningsperioderne er rigtig gode. Og der har i den grad manglet de pladser i Nordjylland, siger folketingsmedlem Pernille Skipper (EL).

TV2/Nord har tidligere undersøgt, at der er et stort behov for pensionspladser i Nordjylland, da indsatte hurtigt falder tilbage i den kriminelle bane, hvis ikke de får hjælp til at klare sig i samfundet. Det kan en udslusningspension ændre på.

Tal fra kriminalforsorgen viser, at godt 30 procent af de fanger, der bliver direkte løsladt fra et åbent fængsel, falder tilbage i kriminalitet, mens det kun sker for omkring 22 procent af de indsatte, der bliver løsladt fra en pension.

- Det betyder altså, at der er flere kriminelle i Nordjylland end nødvendigt. Så jeg synes, at man fra politisk hånd skal sørge for, at der bliver lavet en pension i det nordjyske, har formand for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting tidligere udtalt til TV2/Nord.

- Jeg så gerne, at vi fik en udslusningspension i Nordjylland, og det vil jeg også fortsat arbejde for, men vi er i en tid med knappe ressourcer så det er tiden til at holde igen med løfter, men vi må arbejde på, at det ikke bliver sådan, at nordjyder bliver behandlet ringere end andre, har folketingsmedlem Rasmus Prehn (Soc.Dem.) tidligere sagt til TV2/Nord.

Justitsministeriet forklarer, at grundlaget for de nye pladser er, at der således er pensionspladser i nærheden af de største danske byer, hvor der er arbejds- og uddannelsesmuligheder.

I alt giver aftalen 200 nye fængselspladser fordelt over hele Danmark - 20 af dem som pensionspladser. Indtil nu har der kun været 180 pensionspladser i Danmark - ingen af dem i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland