Politisk magtkamp om håndboldsponsorat

Flere politikere beskylder nu deres kollegaer for skjult støtte til Aalborg Håndbold og Aalborg DH gennem et sponsorat fra varmeforsyningen i Aalborg Forsyning.

I ét år har Aalborg Forsyning, Varme sponsoreret Aalborg Håndbold og Aalborg DH med 250.000 kroner hver. Men nu har forsyningsselskabet evalueret på sponsoratet, og de vurderer, at pengene kan bruges bedre. Og det får flere politikere til at ytre stor kritik af aftalen.

- Forsyningsselskabet har evalueret, at de ikke får nok ud af sponsoratet. Så synes jeg, vi skal høre på dem og stoppe det. Lige nu virker det bare som en skjult støtte til klubberne, da kommunen ikke selv må give tilskud til de professionelle klubber, siger Vibeke Gamst (Kons.), der er medlem af Forsyningsudvalget, til TV2/Nord.

Men trods kritiken er det politiske flertal i Aalborg Kommune stadig tilfredse med sponsoratet.

- Vi kommer ud der hvor kunderne er. Og Forsyningsselskabet nævner også flere positive aspekter. Så jeg mener helt sikkert, vi skal fortsætte, siger viceborgmester næstformand i Forsyningsudvalget, Steen Royberg (Venstre).

For de 500.000 kroner har Aalborg Forsyning, Varme blandt andet fået deres logo trykt på bagsiden af spillernes shorts, på bander og kampprogrammer. Deruodver er der i fællesskab blevet afholdt flere arrangementer.

Forsyningsudvalget har møde på mandag. Her vil de afgøre om sponsoratet skal fortsætte. Umiddelbart stemmer fire politikere for og tre imod.


Seneste nyt

fra Nordjylland