Politisk opbakning til drænrør

Skagenopfinder Poul Jakobsen har fået politisk medvind. Formanden for Folketingets trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen (V) er imponeret over forsøg med drænrør som kystsikring.

Han taler nu for et nyt stort forsøg ved Søndervig og mener, at Maarup Kirke skal sikres med drænrør, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Når man står på stranden kan man tydeligt se forskel. Og det er ikke bare synsbedrag. Det er tydeligt, at der er forskel, siger han.

Udvalgsformanden har besøgt forsøgsområdet ved Skodbjerge fire gange 2007 og er helt sikker på den positive effekt. Han har tidligere været forsigtig med at bedømme virkningen, men nu er han overbevist.Han kan se, at stranden bliver højere, hvor der er rør. Han kan se, at den bliver bredere, hvor der er rør. Og så kan han se, at vandet ikke går ind og gnaver i klitrækken, hvor der er rør. Det sker til gengæld, hvor der ikke er rør.

- De tre ting kan man direkte se med det blotte øje, siger udvalgsformanden.To eksperter, som tidligere har skrevet rapporter om forsøget, har hidtil været meget forbeholdne i deres vurdering. Hvis der har været en effekt, har det været tilfældigheder, mener de, og toårsrapporten blev sluttet af med ordene: Efter to år mener vi ikke, at vi definitivt kan sige, at rørene har en positiv virkning.

En af de to professorer er Hans F. Burcharth, Aalborg Universitet. Han har ingen kommentar til udvalgsformandens udtalelser. Han henviser til, at forsøget nu er slut, og at stranden er målt op. I løbet af foråret bliver den endelige rapport skrevet, og når den ligger klar, vil han kommentere resultatet.

Samme holdning har Kystdirektoratets direktør Jesper Holt Jensen.

Men Flemming Damgaard Larsen er så begejstret at han foreslår, at rørene bliver stående ved Skodbjerge, og at der sættes rør i kontrolstrækningerne uden rør.


Seneste nyt

fra Nordjylland