Trods million-underskud: Politisk opbakning til elitesportsklubber

Kan en kommune tillade sig at indgå sponsoraftaler for 705.000 kroner, når kommunen kæmper med at få økonomien til at hænge sammen?

Svaret fra et enigt Økonomiudvalg i Frederikshavn Kommune er et stort 'ja'.

I går skulle politikerne tage stilling til 10 ansøgninger fra Frederikshavn White Hawks, Vendsyssel Elite Badminton, Vendsyssel Håndbold, Sæby HK, Frederikshavn Blackhawks, SEIF Tornados, Frederikshavn Ishockey Klub, Springteam Sæby, Frederikshavn Golfklub og Frederikshavn Skøjteforening.

Der er tale om sponsoraftaler fra 15.000 til 200.000 kroner. De 10 klubber fik alle en aftale med Frederikshavn Kommune.

- Vi er bevidste om, at det er en hårfin balance, men et enigt udvalg ønsker at understøtte de ting, som giver os energi, og det gør sport og kultur. Det handler også om at investere i vores område, og vi skal altså lige huske på, at kommunens budget lyder på 4 milliarder kroner. Det nytter ikke noget at sige nej til alt, så ender vi i en dødsspiral, siger borgmester Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Som omtalt andetsteds forventer Frederikshavn Kommune at mangle 30 millioner kroner i forhold til budgettet, når året er forbi. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland