Politistation på folkeaktier

En gruppe borgere i Sæby vil omdanne byens gamle politistation og retsbygning til et nyt stort aktivitetscenter. Men initiativtagerne mangler penge, så nu skal politistationen på folkeaktier.

Det er store planer de har i gruppen af sæbynitter, der vil omdanne den enestående bygning i Algade, der er fredet og opført i 1848.

- Inde i det gamle retslokale skal der være bogcafé og skiftende udstillinger. I den ene ende af bygningen vil turistkontoret flytte ind, og i en anden ende vil en galleriejer leje lokaler. Sæby har også brug for et sted, der skaber synenergi mellem vores mange foreninger, siger advokat John Henrik Andersen fra Styregruppen bag projektet, til TV2/NORD.

Af Slots- og Ejendomsstyrelsen har initiativtagerne fået lov til at købe den gamle politistation, dommergård og retsbygning, der har stået tom de seneste tre år, for 2,5 millioner kroner. Planen er at sætte bygningen i stand for knap 3 millioner kroner. Penge, der blandt andet skal hentes hjem ved hjælp af folkeaktier til 500 kroner stykket. 

Initiativtagerne ved godt, at det på nuværende tidspunkt, hvor der kun foreligger tegninger, kan kan blive svært at få sæbynitterne overbevist om, at de skal købe en folkeaktie.

- Selv min mor har jeg svært ved at overbevise om at det her er en god íde, siger John Henrik Andersen.

På fredag er der møde, hvor initiativtagerne vil forsøge at overbevise det lokale erhversliv om at de skal tegne sponsorater. I begyndelsen af august vil folkeaktierne blive udbudt.

SE MERE I TV2/NORD ONSDAG KL. 20.30


Seneste nyt

fra Nordjylland