Populær festival fejrer 10 års jubilæum

Den populære festival hos Sødisbakke fejrer i år 10 års jubilæum.

Jacob Haugaard har dårligt nået at hænge sine farverige jakkesæt på bøjler og lægge de ligeså fantasifulde hovedbeklædninger på hylden fra sin faste tjans som konferencier på Muskelsvindfondens Grøn-koncerter, før han skal finde dem frem igen.

Om godt en måned - 6. september - går det nemlig igen løs med Sødisbakke Festival i Mariager, og årets musikalske oplevelse, der er målrettet voksne med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Her er Haugaard også konferencier, og de mange gæster på festivalen, der er målrettet voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, kan glæde sig til at se den festlige århusianer præsentere et stjernespækket musikprogram, på hvad der er en jubilæumsudgave af festivalen.

Det er i år nemlig 10 år siden, den første udgave af Sødisbakke Festival løb af stablen, og et årti senere er den større end nogensinde.

- Vi glæder os til at fejre jubilæet. Festivalen for dem, der har brug for en mindre festival, hvor man har lov til at være, som man er. Vi synes, at alle skal have mulighed for at få et åndehul fra hverdagen med plads til glæde og til slå sig løs, siger festivalkoordinator Jane Grøn fra Sødisbakke, der er hjem for festivalen og i øvrigt Nordjyllands største specialpædagogiske bo- og aktivitetstilbud for voksne med nedsat psykisk og fysisk funktionsnedsættelse.

Blandt de optrædende er velkendte navne som Kandis, På Slaget 12 og hitmagerne fra L.I.G.A mens mindre kendte navne som Torben Lendager Band, Flemming Fiol, Lis og Per, Dunkelfolket og Tine Mynster supplerer på plakaten. Derudover er Sødisbakkes eget husorkester, der består af beboere og musikterapeuter også klar til at optræde.

Der vil også i år være fælles gudstjeneste ved Sødisbakkes egen præst Cicilie Poulsen.

- Kendetegnende for Sødisbakkes Festival er, at der skal være plads og gode vilkår for alle. Det skal være rart at være med - også selv om man er kørestolsbruger eller på anden måde bevægelseshæmmet. Vi kan lide det genkendelige - og festivalen byder hvert år på noget trygt, som vi alle kender og elsker, og så er der også gerne en nyhed eller to, som alligevel er noget de fleste kender i forvejen andre steder fra, fortæller Jane Grøn.

Sødisbakke Festival samarbejder desuden med Pædagogseminariet i Randers, og der vil komme en flok studerende derfra med nye og spændende aktiviteter for gæsterne.

TV2 Nord var med til Sødisbakke Festival i 2016. Indslaget fra dengang kan du se herunder

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland