Populær folkemusikgruppe finder sammen på 50 års fødselsdag

Det er 50 år siden, at den populære folkemusikgruppe De Gyldne Løver blev dannet. Tirsdag aften gav de jubilæumskoncert i Hjørring.

Det er tirsdag præcis 50 år siden, at den populære folkemusikgruppe De Gyldne Løver blev dannet.

Bandet, der er kendt for sine irske toner, stoppede egentlig med at spille sammen i 2012 - men i anledningen af 50 års fødselsdagen går nu de sammen igen for en kort stund og spiller to jubilæumskoncerter.

- Det her udspringer af, at nogen sagde: "I skal da fejre jeres 50 års fødselsdag". Så vi har spillet nogle gange her i løbet af sommeren, og vi er ved at være i træning, siger medstifer af De Gyldne Løver Carsten Holst. 

De Gyldne Løver spillede deres allerførste koncert i Hjørring i 1967. Et halvt århundrede senere gør de det så igen tirsdag aften. 

Bandet var med til at gøre den irske og skotske tradition for folkemusik populær i Danmark. Blandt de store hits fra de Gyldne Løver var blandt andet numre som "Hjemmebrænderiet", "Jeg er ikke som de andre" og "Ved Hawet".

- Vi har haft et fantastisk privilegium. Vi har spillet for glade mennesker i 45 år, siger Carsten Holst.

Flere af gruppens medlemmer har siden bandets stop spillet lidt musik i andre bands. Men det er første gang, at De Gyldne Løver genforenes, efter gruppen lukkede ned i 2012. Gruppen forklarer dog, at de efter de to koncerter er endegyldigt færdige med hinanden.

- Der bliver intet Frank Sinatra comeback. Det har varet længe og været fantastisk, men alting har en ende, siger Carsten Holst. 

De Gyldne Løver spiller tirsdag aften i VendelboHus i Hjørring og på fredag på Skråen i Aalborg. Begge koncerter er udsolgt.


Seneste nyt

fra Nordjylland