Populær udlænding er fortid i Frederikshavn White Hawks

Norsk-svenske Jens Henrik Tönjum har været en populær spiller i Frederikshavn White Hawks i de seneste sæsoner, men onsdag stoppede samarbejdet mellem parterne brat, da klubben ophævede den 23-årige forwards kontrakt.

Den norsk-svenske forward Jens Henrik Tönjum er fortid i Frederikshavn White Hawks. Den 23-årige wing, som var vellidt i klubben, hvor han var i gang med sin tredje sæson, fik onsdag ophævet sin kontrakt med White Hawks.

Frederikshavn White Hawks skrev onsdag i en pressemeddelelse, at Jens Henrik Tönjum stoppede i klubben, fordi hans jurastudie i Göteborg ikke længere kunne kombineres med tilværelsen som ishockeyspiller på topplan.

- Begge parter er blevet enige om at stoppe samarbejdet grundet Jens Henriks studie i Göteborg, som desværre kommer til at tage mere tid fremover. Jens Henrik har valgt at opprioritere sit jurastudie endnu højere, hvorfor det ikke kan forenes med ishockeyen fremover. Vi takker Jens Henrik for hans store indsats i de forgangne sæsoner og ønsker ham naturligvis held og lykke i fremtiden. Vi skilles i god forståelse for hinanden, lød det i pressemeddelelsen.

Fyring eller ej?

Det var dog ikke en udlægning, som Jens Henrik Tönjums far Tommy Magnusson kunne genkende.

- Det er forkert. Det er ikke Jens Henriks beslutning at stoppe i Frederikshavn, og han kommer ikke til at have flere studier i januar, februar, marts og april end i september, oktober, november og december, siger Tommy Magnusson til Kanal Frederikshavn.

- Klubben ønskede ham ganske enkelt ikke mere. Det kom som lyn fra en klar himmel. Der er jo ikke tale om, at han er røget ned i fjerdekæden. Tværtimod spillede han flere dobbeltskift, blandt andet i førstekæden, og han scorede også i tirsdags. Han er meget skuffet over fyringen, siger Tommy Magnusson.

Frederikshavn White Hawks har torsdag - på baggrund af udtalelserne fra Tönjum-lejren - udsendt en ny pressemeddelelse, hvor klubben skriver, at onsdagens pressemeddelelse var "lavet i fællesskab og god forståelse med Jens Henrik og hans far".

- Jens Henrik er en rigtig god person, men det er svært at læse jura i Göteborg, samtidig med at være professionel ishockeyspiller i Frederikshavn. Jeg ønsker ham kun det bedste fremover, siger White Hawks' assistenttræner Frederik Åkesson torsdag.

Jens Henrik Tönjum, som står noteret for 66 point i 141 kampe for White Hawks, siger til Kanal Frederikshavn, at han i respekt for klubben ikke vil sige mere, end at han ønsker at fortsætte med at spille ishockey. Han ser sig derfor om efter en ny klub i Sverige eller Norge.

- Vi har i fællesskab afsluttet kontrakten med Frederikshavn White Hawks og prøver nu at finde en klub i Sverige eller Norge, som kan kombineres med studierne i Göteborg på en god måde. Vi har kun godt at sige om Frederikshavn White Hawks som klub og om deres supportere, og vi ønsker klubben held og lykke i fremtiden, siger Tommy Magnusson torsdag til Frederikshavn White Hawks' hjemmeside.

Erstatning er fundet

Frederikshavn White Hawks har fundet en erstatning for Jens Henrik Tönjum. Klubben kunne onsdag fortælle, at canadiske David Friedmann er hentet til Frederikshavn på en kontrakt, som gælder for resten af denne sæson. 25-årige Friedmann har tidligere i denne sæson spillet otte kampe og lavet fire point for Aalborg Pirates.

- David er en hårdtarbejdende center, som vi i længere tid har været på udkig efter, og vi er derfor meget tilfredse med at få ham signet. Vi tror, at han har potentiale til at forstærke White Hawks og være en vigtig brik for holdet i den resterende del af sæsonen, skrev klubben i præsentationen af canadieren.

David Friedmann forlod Aalborg Pirates i oktober og har siden været hjemme i Nordamerika, hvor han nåede at spille 13 kampe og lave to point for ECHL-klubben Florida Everblades.

White Hawks håber på at have David Friedmann klar til fredagens kamp mod Herning Blue Fox.


Seneste nyt

fra Nordjylland