Populært skelet: Stor interesse for finhval betyder udvidede åbningstider

Foto: VisitJammerbugten

Interessen for at komme ind i maven på den finhval, som strandede på Blokhus Strand i 2016, er stor, og derfor udvides åbningstiderne.

Det var et tilløbsstykke af de helt store, da en finhval strandede ved Blokhus i februar 2016. Interessen for det store pattedyr er ikke faldet, og derfor udvides åbningstiderne nu i glascontaineren på Blokhus Torv, hvor finhvalen har været udstillet siden marts.

Læs også Så er det hvalsæson i Blokhus: Finhvalens skelet er hjemme igen

- Blokhus Hvalen har været yderst populær siden den strandede, og her to år efter er interessen stadig enorm, siger Jannie Ratke fra VisitJammerbugten.

Normalt har skelettet hjemme på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, men tre måneder hvert år kommer finhvalen hjem til Blokhus. Og i de sidste uger inden finhvalen returnerer til Hirtshals, er åbningstiderne altså blevet udvidet.

Hvor man indtil nu har haft mulighed for at komme ind i hvalens mave i weekender og helligdage fra klokken 11-14, står et frivilligkorps klar til at fortælle om hvalen hver dag klokken 11-14 fra mandag 25. juni til og med søndag 8. juli, hvor skelettet igen skal tilbage til Nordsøen Oceanarium.

Se her, hvordan det så ud, da finhvalen skyllede i land 23. februar 2016:

03:28 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord