Portland fyrer 150

Aalborg Portland Cementfabrik fyrer 150 ansatte. Omkring 25% af medarbejderstaben betaler prisen for lavere efterspørgsel.

Finanskrisen
Aalborg Portland Cementfabrik mærker for alvor finanskrisen. Der er sket en drastisk ændring af efterspørgslen, og fabrikken må skære ned i produktionen.

150 fyres - 25%
Ledelsen har valgt at fyre 150 medarbejdere - det svarer til 25% af medarbejderne.

Anders Thorup, direktør med ansvar for HR og kommunikation siger til TV2/Nord:

- Vi har i dag orienteret firmaets tillidsrepræsentanter om fyringernes omfang. Det er desværre nødvendigt da efterspørgslen er faldet drastisk.

- Der bliver tale om både timelønnede og funktionærer. Vi arbejder lige nu på at outsource 15-20 mand til underleverandører, men der går et stykke tid før det er helt klart.

Investerer 200 millioner
Fyringerne er et hårdt slag for Aalborg. På trods af de dystre udmeldinger fra ledelsen om fyringerne, kan fabrikken også melde en positiv historie ud:

Aalborg Portland Cementfabrik investerer 200 millioner kroner i produktionsapparatet.
På trods af lavere efterspørgsel med deraf følgende nedgang i produktionen, investerer fabrikken i at gøre et forholdsvist gammelt produktionsapparat "up to date".

- Fabrikken er her for at blive, udtaler Anders Thorup.

Fyrede også i maj
Aalborg Portland Cementfabrik fyrede i maj 2008 omkring 50 ansatte. Fabrikken på Rørdalsvej har pt. 590 medarbejdere - før de nu varslede fyringer.

De har tidligere varslet, at produktionen kunne falde til omkring 60% af niveauet i 2007.


Seneste nyt

fra Nordjylland